Meleg étel, ruha és tűzifa

Másodjára osztott ételt ezen a télen az Érdligeti Római Katolikus Plébánia közössége, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, a KDNP és több keresztény szervezet közreműködésével, a Szociális Gondozó Központ szervezésében.  

Hasonló tartalmaink:

– Nemcsak a gázellátásban, hanem a hajléktalanellátásban is krízisidőszak volt az utóbbi másfél hónap, de az érdi szociális intézmények remekült helytálltak – mondta lapunknak dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő, aki maga is részt vett az ételosztásban.  A politikus kérdésünkre elmondta, ha szükség van a segítségükre, ismételten részt vesznek a gondozóközpont és az egyházak egész télen át tartó közös ételosztásán.

Ezen a vasárnapon 350 adag rizses hús készült, mellé uborkát, nagy adag kenyeret, almát, forró teát szolgáltak fel az önkéntesek, illetve a Szociális Gondozó Központ munkatársai, aki segítséget, tanácsot is nyújtottak a hozzájuk fordulóknak. Az Emma utca 8. szám alatt, a kertben elhelyezett asztaloknál kétszázan ebédeltek, százhatvan rászorulónak pedig házhoz vitték az ételt.

Az elmúlt hetek a rendkívüli hideg miatt nagyon nehezen teltek, hiszen a gondozóközpont munkatársai saját autóikkal szállítják házhoz az ételt, és a havas, jeges utakon ez nem volt egyszerű. Szerencsére az egyházakkal kiváló az együttműködés, meleg étel mindig került az asztalra, és nagy mennyiségű meleg ruházat is érkezett, amivel a rászorulókat tudják segíteni. A Habilitációs Központ Emberi Hang Alapítványa, illetve a tordasi Béla atya jóvoltából több családot tűzifával is tudtak támogatni, úgy, hogy az önkormányzat által nyújtott rendkívüli támogatást kiegészítették.

Címkék