Kilencven perc küzdelem – megérdemelt győzelem

Gól- és emberhátrányból felállva győztük le 2–1-re a Budafoki MTE-t a labdarúgó Magyar Kupa kilencedik fordulójának első mérkőzésén. Limperger Zsolt együttese így egygólos előnnyel várja a március elseji visszavágót.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE Sporttelepének centerpályája játékra alkalmas volt, így lejátszottuk a mérkőzést. A találkozó elején felváltva váltották egymást a helyzetek, ennek köszönhetően egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kialakítani. Az első ígéretes lehetőség a mieink előtt adódott, amikor Melczer Vilmos lódult meg a bal oldalon, beadását azonban a hosszún érkező Pallagi Botond elől mentette a vendégek kapusa. Majd egy kavarodás után Szabó Balázs előbb Csiszár Zoltán, majd Melczer Vilmos közeli kísérletét mentette a gólvonalról.

A folytatásban enyhe mezőnyfölényben játszott a Budafok, amely hiába vezetett ígéretes támadásokat, az utolsó passzai rendre hiányoztak, valamint az ezúttal belső védőként játszó Pallagi Botond és Csiszár Zoltán is nagyokat mentett. A huszadik percben egy baloldali beadás után Kertész Ferenc nem tudta kiütni a labdát, amely ezáltal Oláh Loránt elé került, akinek kísérletét nem tudta menteni a gólvonalról Csiszár (0–1).

Viszont néhány perccel később az addig már turbánban játszó (hiszen egy fejpárbaj után fejberúgták és ömlött a vér a fejéből) Tárkányi Gergő lépett ki parádésan, lövését Szabó ugyan óriási bravúrral védte, de a kipattanót Melczer Vilmos lőtte volna vissza, szabálytalanul állították meg, s a tizenegyest ugyanő értékesítette (1–1).

A félidő hátralévő részében mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei, ám maradt a döntetlen.

A fordulás után az 54. percben Kónya Benjámin megkapta a második sárga lapját és így mehetett zuhanyozni. Ezt követően a vendégek odaszögezték az érdieket a kapujukhoz, ám átvészeltük ezt az időszakot, s több ígéretes kontrát vezettünk. Tárkányi is mehetett egyedül a kapura, de a lövés előtt a talajon megpattant a labda, így lövése nem talált kaput.

A 75. percben szabadrúgáshoz jutottunk, melyet Koós Gábor lövés helyett a sorfal mellett passzolt el, s Melczer Vilmos parádésan lőtte ki a hosszú felső sarkot (2–1)!

A hajrában az emberhátrány ellenére is sokat támadtunk, míg a vendégek beadásaik rendre elhaltak, a csapat óriásit küzdve, ember- és gólhátrányból győzte le 2–1-re a Budafoki MTE-t.

Visszavágó: március elsején, Budafokon, folytatás pedig jövő szombaton az FC Ajka ellen, szintén hazai pályán.

Magyar Kupa, 9. forduló, a legjobb nyolc közé jutásért, 1. mérkőzés
Érdi VSE–Budafoki MTE 2–1 (1–1)
Érdi VSE Sporttelep, 600
 néző. Vezette: Molnár Attila (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Pallagi, Csiszár, Pintér N. – Kónya, Melczer, Koós – Balázsovics (Gyurácz B., 55.), Tárkányi, Kelemen (Németh G. V., 73.).
Edző: Limperger Zsolt

Budafoki MTE: Szabó B. – Csizmadia, Kheisz, Vaszicsku, Huszty (Pölöskei P., 69.) –Grúz –, Vég, Margitics, Nagy T. (Illés, 82.), Ihrig-Farkas (Kovács D., 63.) – Oláh L.
Edző:
 Prukner László

Gólszerzők: Melczer (27., 75. – az elsőt tizenegyesből), ill. Oláh L. (20.)
Kiállítva: Kónya B. (54. p.)

MESTERMÉRLEG:
Limperger Zsolt: Egy nagyon harcos meccs volt megint. Úgy tűnik, a Magyar Kupára ez rányomja bélyegét, kellemetlen ellenféllel játszottunk. Azzal nem számoltunk, hogy lesz egy kiállítás, negyven percet játszottunk tíz emberrel, ami ezen a talajon nagyon sokat kivesz a játékosokból. Sikerült egy nagyon szép gólt lőnünk, így megérdemelten nyertünk.

Prukner László: Gratulálunk a győzelemhez az Érdnek, saját magunkat vertük meg. Nem egyenrangú mércével volt mérve a két csapat.

Címkék