Nagy sikerrel ért véget az első LAN-party

Területszerzésért folyt a játék a Vörösmarty Gimnáziumban. Megtartották a középiskolásoknak meghirdetett LAN-parti döntőjét, amelyre öt csapat jutott be a korábban megrendezett elődöntőből. A játék 100 ezer forint összértékű nyereményekért folyt. A nyertesek  a játékhoz kapcsolódó hasznos tárgyakat kaptak. 

Hasonló tartalmaink:

Az ifjúsági önkormányzat január első napjaiban hirdette meg az első iskolák közötti LAN-partit. Ez egy olyan közösségi esemény, ahol a résztvevők egy helyszínen, helyi hálózatba kötött számítógépeken sokszereplős játékokat játszanak. Az ifjúsági önkormányzat által szervezett és finanszírozott vetélkedőn egy stratégiai játékban mérték össze tudásukat a résztvevők – mondta Balázs Bence diákképviselő.

A LAN-partihoz egy valós idejű stratégiai játékot választottak, amelyet több pályán játszanak a csapatok, és a területszerzés a cél. Balázs Bence diák-képviselő elmondta: szempont volt, hogy jogtiszta legyen a program, illetve a diákokat is megkérdezték, hogy mivel játszanának szívesen.

A LAN-partira nagy volt az igény, előzetesen sok diák jelezte, hogy szívesen részt venne ilyen programon. A LAN elnevezés egy mozaikszó, a „helyi hálózat” angol (local area network) szavainak kezdőbetűiből származik.

A 12 csapatból az első fordulóból 4 jutott tovább: 1 a Kós Károly Szakképző Iskolából, és 3 a VMG-ből. Mivel elhúzódott a verseny, ezért két csapat pénteken küzdött meg a döntőbe jutásért.

A pénteki döntő végeredménye az alábbiak szerint alakult:

1. Only First Runners: Varga Bence, Rahyab Ábel, Kovács Kristóf
2. Minden aram egy öröm: Szatlmayer Károly, Szlama Szabolcs, Szokoli Ádám
3. Babyrage: Balogh Zsombor, Meskó Alex, Károlyi Kristóf

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat köszönetet mondott a Puskás Tivadar Távközlési Technikum diákjainak, akik profi módon közvetítették online és a helyszínen a versenyt, (Berta Balázs, Jenei Dániel), valamint az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium stúdiósainak, akik hozzájárultak a magas szakmai színvonalhoz. (Erdélyi Zsombor, Dunai Milán, Károlyi Kristóf (játékos is), Kiss Martin, Obinger Patrik, Sárosi Dénes, Veres Mátyás, Varga Bence (játékos is)).

 

 

Címkék