A gyülekezeti tagok összefogásával készül az új parókia

Ismét közösségi munkára hívták a Parkvárosi Református Gyülekezet tagjait. Ezúttal a korábban megvásárolt templom melletti ingatlant, a parókiát kezdték el felújítani az önkéntesek.

Hasonló tartalmaink:

A gyülekezet lelkésze dr. Fekete Ágnes elmondta, hogy a Parkvárosi Református közösség életében nagyon fontos szerepet tölt be az önkéntesség. Annak idején, a templomot is önkéntesek építették fel a Csurgói utcában, most pedig a templom mellett található ingatlan felújítása is a hívők összefogásában valósulhat meg.

A szomszédos házat még tavaly vásárolta meg a gyülekezet, ide költözik majd be a lelkész, így a templomban jelentős terület szabadul fel, ezáltal nő a befogadóképessége a mára már szűkössé vált épületnek.

Az úgynevezett “Kreatív nap” délelőttjére elsősorban a férfiakat várták, hiszen nehéz fizikai munka elvégzésére volt szükség. Arra kérték az önkénteseket – amennyiben tudnak-, szerszámokat is hozzanak magukkal. A délután már a női segítőké volt, hiszen a batikolás mellett fánkevéssel, farsangi hangulatban töltötték az időt.

A jövőben szakemberek segítségére is szükség lesz, de amit a gyülekezet önerőből meg tud tenni, azt elvégzik maguk, mert szűkösek az anyagi lehetőségeik.

Címkék