Közel negyven év a hívek szolgálatában

Egy harmincöt éves szolgálat végére került pont a hétvégén az Érd-parkvárosi Református Gyülekezet Csurgó utcai templomában. A gyülekezet lelkésze, Dr. Vassné Baki Ilona nyugdíjba vonulása előtti utolsó istentiszteletét tartotta meg vasárnap délelőtt.

Hasonló tartalmaink:

A lelkész már ugyan 1981-től szolgálta a Parkvárosban élő református híveket, de hivatalosan csak 1987-ben iktatták be. Mint fogalmazott: a közel negyven évi lelkészi munka után különös és egyben vegyes érzésekkel állt a szószékre vasárnap, mert együtt nőtt és együtt formálódott a közösséggel.

A gyülekezet története az 1930-as évek végére nyúlik vissza, amikor saját templomuk ugyan még nem volt, a hely hívek számára különböző helyszíneken már akkor is tartottak istentiszteleteket. A nagy fordulatra, a templomépítésre egészen a nyolcvanas évekig kellett várni, amit a leköszönő lelkész is pályafutása egyik legfontosabb eseményének tart.

Dr. Vassné Baki Ilona elmondta: a nyugdíj nem jelent teljes visszavonulást, hiszen a továbbiakban a református házassági és családsegítő szolgálat munkájában, mint lelki gondozó vállal szerepet. Az Érd Parkvárosi református Gyülekezet lelkészi feladatait pedig ezen túl Fekete Ágnes látja majd el.

Would you like to replay the video?
Címkék