Tripláztak!

Kiélezett végjátékban, fordulatos meccs után tartotta meg hibátlan hazai mérlegét az ÉRD női kézilabdacsapata, amely az Alba Fehérvár KC-t győzte le 26–25-re a K&H női kézilabda liga 13. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Viszonylag rég volt olyan, hogy egymás után az ifjúsági, a junior és a felnőtt csapat is pályára lépett, hiszen Szabó Edina együttesének EHF-kupa szereplése miatt a felnőttek bajnoki meccseiket rendre hét közben játszották, míg az utánpótláskorúak hétvégén léptek pályára.

Az még ritkább eset, hogy mind a három csapat nyerni tudott volna, ám ezúttal ez volt a helyzet, miután előbb az ifik három góllal verték a Fejér megyeieket, majd a juniorok pattanásig feszült végjátékban 30–29-re múlták felül ellenfelüket, végül ehhez hasonlóan a felnőttek 26–25-re nyertek.

A felnőtt meccs elején a vendégek két góllal elléptek, de ezt követően gyorsan egyenlített is az ÉRD, ám a vezetést először csak a tizennyolcadik percben tudta átvenni Szabó Edina együttese. 9–8 után azonban a fehérváriak is megújultak, s a szünetre 13–13-as döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrész elején úgy tűnt, az ÉRD felőrli ellenfelét, s magabiztos győzelmet arat, hiszen a játékrész derekára négy góllal meglépett, ám a vendégek öt perc alatt egy 5–0-s szériával fordítottak. Az ötvenedik percben egy érdi támadásnál az alapvonali játékvezető, Túróczy József megsérült, miután egy kisebb vaxfoltban leragadt a lába, s a fehérvári és az érdi gyúrók percekig tartó ápolása után lekísérték. A csapatvezetők aztán úgy döntöttek, a másik sípmester, Nagy József vezesse le egyedül az utolsó tíz percet. Itt felváltva estek a gólok, hol az ÉRD, hol az FKC volt előnyben, majd két és fél perccel a vége előtt Szabó Laura értékesített hétméterese után Kiss Nikolett lőtte a találkozó utolsó gólját, hiszen tizenöt másodperccel a vége előtt 26–25-nél Szvetlana Gridnyeva kivédte Elena Djordjievszka hétméteresét, így kiélezett hajrában megtartotta százszázalékos mérlegét hazai pályán az ÉRD, amely győzelmével visszavette az FTC-Rail Cargo Hungariától a második helyet a tabellán.

Az érdiek legeredményesebb játékosa a hétgólos Klivinyi Kinga lett, ám a hazai sikerhez nem csak Gridnyeva védése kellett, hiszen Janurik Kinga hússzor hárította az ellenfél kísérleteit!

Szabó Laura pedig higgadtan értékesített hat hétméterest, miután egyet kihagyott!

„Nehéz mérkőzésre számítottam, tudtuk, hogy az ÉRD itt nagyon kemény ellenfél lesz, annak örülök, hogy az elmúlt időszakban nagyon rosszul kezdtük a mérkőzéseket és most belementünk abba, hogy nagyon sokáig tudtuk tartani az ÉRD-et, azt nagyon sajnálom, hogy utána volt egy hullámvölgy, amiből ugyan sikerült visszajönnünk, de az utolsó pár percet nagyon sajnálom, mert az akarat és a küzdés megvolt, én csalódott vagyok, mert nyerni szeretek, de gratulálok az ellenfélnek.” – fogalmazott Herr Orsolya.

„Nem tudtuk azt a ritmust diktálni, amit elterveztünk a meccs előtt, de jókor tette hozzá mindenki a magáét, úgyhogy ez mutatja, hogy ez csapatmunka volt. Szveti védése nagyon kellett a végén, büszke vagyok rá és a csapatra.” – mondta Szabó Laura.

K&H női kézilabda liga, 13. forduló
ÉRD–ALBA FEHÉRVÁR KC 26–25 (13–13)
ÉRD Aréna, 1000 néző. Vezette: Nagy József, Túróczy
ÉRD: JANURIK – Kiss N. 2, M. González 2, A. Bulatovics 2, KISFALUDY 3, KLIVINYI 7, Fekete B. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), Signaté 1, SZABÓ L. 6 (6), Gulyás 2, Barján, Araújo 1. Edző: Szabó Edina

FKC: HERR O. 1 – Májer 1, Lavko 4, Ishitate 1, Piedade 1, BANDELIER 6, Pelczéder. Csere: Sipeki (kapus), MENDY 6, Tilinger 4 (4), Kazai, Djordjievszka 1. Edző: Deli Rita

Az eredmény alakulása: 7. perc: 3–3. 14. p.: 6–7. 20. p.: 10–9. 27. p.: 11–11. 38. p.: 17–14. 44. p.: 20–16. 48. p.: 20–21. 55. p.: 23–24.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 7/4

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina:
– Ez egy remek mérkőzés volt. Nagyon kiélezett harc folyt a pályán, az Érd megint beleesett abba a hibába az első félidőben, hogy a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Sok elkapkodott helyzetünk volt. A második félidőt jól kezdtük és a közepére elég komoly előnyhöz jutottunk, azzal, amivel készültünk. Pontosabban fejeztük be a támadásokat, aztán megint elkapkodtuk. Nagyon féltem ettől a végjátéktól, aztán, amikor visszajött hátrányából a Fehérvár, akkor nagyon kevés csapat tudott volna felállni, erőt találni, hogy ne veszítsen, de az Érd ilyen csapat.

Deli Rita: – Érden egy góllal kikapni győzelemmel felérő vereség volt. Sajnos a két pontot nem tudtuk elvinni. Megmondom őszintén, azon múlt, hogy három hetest kihagytunk ezen kívül semmi negatívumot nem tudok mondani a lányokra, maximálisan végrehajtották azt, amire készültünk. Megyünk tovább, ha otthon ilyen játékkal játszunk a riválisaink ellen, akkor jövünk fel a tabellán.

Női NB I, junior, 13. forduló
ÉRD–Alba Fehérvár KC 30–29

Női NB I, ifjúsági, 13. forduló
ÉRD–Alba Fehérvár KC 29–26

Címkék