Győztünk Gyirmóton!

Palásthy Norbert tizenegyesével nyertünk 1–0-ra a Gyirmót FC Győr II vendégeként az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Az eltiltások és sérülések miatt megfogyatkozott kerettel, felforgatott kezdővel érkeztünk Gyirmótra, ahol a két belső védőnk ezúttal Ebedli Zoltán és Hegedűs Norbert voltak, míg Németh Gábor Vince hétközi lebetegedése után Tárkányi Gergő volt a balhátvéd, elöl pedig Palásthy Norbert szerepelt.

A hazaiaknál az NB I-es csapatból négyen is visszajátszottak, hiszen Szegi Vincét, Présinger Ádámot, Madarász Márkot, Paku Rolandot is kezdőként nevezte Nagy László, de a kapus, Rusák Edvárd is az első csapattal edz.

Az első nagy lehetőség az érdiek előtt adódott, amikor egy jobboldali beadás után sem Palásthy, sem Balázsovics Máté, sem Koós Gábor nem tudott lőni, majd a hazaiaknál a csapatkapitány, Farkas Zoltánnak volt két lövése középről, az egyiket Kertész Ferenc védte, a másik fölément. Ezt követően Pallagi Botond enyhén balról eresztett el egy lövést, de a hazai kapus is résen volt.

A 34. percben a középpályán Ebedli Zoltánt buktatta Farkas Zoltán, akit egyből piros lappal kiállított a játékvezető. Az emberelőny ellenére nem tudta megszerezni a vezetést Limperger Zsolt együttese.

A fordulás után Koós szöglete landolt a kapufán, majd ugyan a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik, ám nem találtak kaput. A 74. percben Gyurácz Bálintot rúgták fel a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig ezúttal Palásthy Norbert értékesítette.

A hajrában nyomtak a hazaiak, de az érdiek is ígéretes támadásokat vezettek, de nem született újabb gól, így az érdiek 1–0-s győzelemmel távoztak a Gyirmót FC Győr II otthonából.

„Ezek a talán legértékesebb három pontok, amikor tényleg olyan felállásban állunk fel, amiben még soha nem álltunk fel és szerintem nem is fogunk – kezdte értékelését Limperger Zsolt. – Legalábbis bízom benne, hogy ennyi eltiltottunk és sérültünk nem lesz. Örülök, hogy azok a játékosok is megmutathatták magukat, akik kevesebbet játszottak. És meg tudtuk mutatni Borek Norbertet, cserekapusunkat is. Szegény ember vízzel főz.”

„Nagyon jó érzés volt, nagyon jó csapatba jöttem. Sokat segítettek a többiek, otthon éreztem magamat a pályán. Nagyon fárasztó volt ez a meccs, első meccsnek pedig különösen, de jó volt a többiekkel együtt dolgozni. Hajtós meccs volt, még ha el is fáradtam, de győztesen jöttünk le a pályáról. És ez a lényeg.” – értékelt régi-új csapatában kezdőként a meccset végigjátszó Hegedűs Norbert.

NB III, Nyugati csoport, 20. forduló
Gyirmót FC Győr II–Érdi VSE 0–1 (0–0)
Győr-Gyirmót, 150
 néző. Vezette: Tuczai

Gyirmót II: Rusák – Szegi, Nagy Bálint, Veres Sz., Papp R. (Veres M., 75.) – Dávid L. (Irmes, 69.), Présinger, Paku – Madarász, Borkai (Szabó Tibor, 84.), Farkas Z.
Edző: Nagy László

Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Ebedli, Hegedűs, Tárkányi (Németh G. V., 76.) – Kónya (Gyurácz B., a szünetben), Koós, Pallagi – Kelemen, Palástgy (Borek, 91.), Balázsovics.
Edző: Limperger Zsolt
Gólszerző: Palásthy (74. – tizenegyesből)
Kiállítva: Farkas Z. (34. perc)

erdi-vse.hu, fotó: freeimages.com

Címkék