A legjobb nyolc közé jutásért!

Következik a visszavágó. A Magyar Kupa 9. fordulójában, a legjobb nyolc közé jutásért 2–1-es előnnyel utazik az Érdi VSE a Budafoki MTE-hez a visszavágóra.

Hasonló tartalmaink:

„Csapatunk már azzal történelmet írt, hogy továbbra is áll a Magyar Kupában, hiszen az Érdi VSE még sosem jutott be a legjobb tizenhat közé a sorozatban, ám most – amennyiben sikerül megtartani előnyünket – átírhatjuk történelemkönyvünket.” – írja a klub hivatalos honlapja.

Az Érdi VSE ugyanis a Pest megyei élvonalban szereplő Taksony SE elleni 6–0-s győzelemmel kezdte a kupa küzdelmeit, majd előbb az NB II-es Budaörsöt, utóbb az élvonalbeli Swietelsky Haladást búcsúztatták tizenegyespárbajban. A kilencedik körtől kezdődően azonban a Magyar Kupa oda-visszavágós rendszerben zajlik. Az érdiek egy ugyancsak harmadosztályú ellenfelet kaptak riválisnak, a Középcsoportban érdekelt Budafoki MTE-t, amely ellen az első meccsen február 11-én, az Ercsi úti sporttelepen gól- és emberhátrányból felállva győztek 2–1-re.

A visszavágó természetesen nem lesz könnyű, hiszen az ilyen párharcokban a második mérkőzést otthon játszó együttes van kedvezőbb helyzetben, pláne úgy, hogy Limperger Zsolt nem számíthat egyik alapemberére a középpályán, hiszen az első meccsen Kónya Benjámint kiállították, s kihagyja a visszavágót. Ám az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a Budafok vezetőedzőjét is eltiltotta, miután az MLSZ szerint Prukner László „mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.” – azóta az eltiltást egymeccsesre mérsékelte a szövetség.

A Budafokot „szurkolói részéről tárgyak bedobálásáért a soron következő Magyar Kupa-mérkőzésén 1 szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezte.” – áll az MLSZ közleményében.

Az MK-visszavágót március elsején rendezik meg 14.30-tól a budafoki Promontor utcai Sporttelepen (1222 Budapest, Promontor utca 59.), a mérkőzést Berke Balázs vezeti, segítői Lémon Oszkár és Mohos Milán lesznek.

A negyeddöntőket március 29-én és április 5-én rendezik.

Kép: érdi-vse.hu

Címkék