Nem sikerült a továbbjutás…

A hazai 2–1-es győzelem után Budafokom 2–0-s vereséget szenvedtünk, így nem jutottunk a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

Hasonló tartalmaink:

Parádés első játékrészt produkáltak a felek, az első percekben az első nagy lehetőség a Budafok előtt adódott, ezt követően viszont Balázsovics Máténak két, Kelemen Patriknak egy nagy ziccere volt, de mindhárom helyzet kimaradt. Aztán a félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, hiszen mindkét csapatnak óriási téttel bírt a meccs, s ezért meg is tettek mindent. A 32. percben a bal saroknál Tárkányi Gergő párbajozott ellenfelével, amely után lent maradt, s hordágyon hagyta el a játékteret, helyére Gyurácz Bálint érkezett, őt pedig kórházba szállították, az előzetes hírek szerint csontsérülés van a bal térdében.

A túloldalon is kényszerű cserét hajtottak végre, miután Melczer Vilmos vétlen szituációban labdával fejberúgta Ihrig-Farkas Sebestyént, aki nem tudta folytatni a játékot.

A 38. percben Balázsovicsot buktatták, ám a játékot nem állították meg, s a hazaiaktól Pölöskei eresztett el egy lövést, melyet előbb Kertész Ferenc bravúrral védett, majd a kipattanót Oláh Loránt próbálkozása után is hárította, ám a kapufáról a gólvonal előtt ismét Oláh elé került a labda, aki ezúttal már nem hibázott (1–0).

A gól azt jelentette, hogy az aktuális állás szerint a Budafok a továbbjutó, ám a második félidőben gyökeresen megváltozott a játék képe, s végig uraltuk a meccset, de a kinyíló és támadó csapatunkat többször megkontrázták, s az egyik után egy védelmi hibát kihasználva Oláh ismét betalált (2–0).

A folytatásban érkezett Palásthy Norbert és támadónak Ebedli Zoltán is, de velük sem sikerült hosszabbításra menteni a találkozót, a 2–0-s vereség pedig azt jelentette, hogy kiestünk a kupából.

Egy csodálatos sorozattól búcsúztunk, melyen történelmi eredményt produkáltunk, hiszen a klub története során soha nem jutott el a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

„Felemás érzés van bennem, az első félidőben volt három nagy ziccerünk, ha egyet berúgtunk volna, akkor teljesen máshogy alakul a mérkőzés. Nem sikerült, de bíztam benne, hogy a második félidő hasonló lesz, mint az első: lesznek lehetőségeink, de nem volt, inkább az ellenfélnek volt. Ha csak a helyzetkihasználást nézzük, akkor teljesen megérdemelt a Budafok továbbjutása.” – értékelt Limperger Zsolt, aki hozzátette, az eddigi kupamenetelést már megünnepeltük, innentől kezdve meccsről-meccsre haladunk, szerdáig a Budafok volt terítéken, most pedig már a Győr.

„Saját magunkat vertük meg, az első félidőben volt három óriási helyzetünk, vittük egy az egyben a kapusra, és neki nem kellett összekoszolni magát – ez mindent elmond. Úgy érzem, hogy tisztességgel helytálltunk, megyünk tovább, készülünk a Győrre.” – mondta csapatkapitányunk, Kertész Ferenc.

Magyar Kupa, 9. forduló, a legjobb nyolc közé jutásért, 2. mérkőzés
Budafoki MTE–Érdi VSE 2–0 (1–0)
Budafok, 800 néző: Vezette: Berke Balázs
BMTE: Szabó Balázs – Végh B., Vaszicsku, Grúz, Khiesz – Vankó (Fekete M., 65.), Csizmadia, Illés (Margitics, 67.), Ihrig-Farkas (Kovács D., 32.) – Oláh L., Pölöskei.
Megbízott edző: Elekes József
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Csiszár, Hegedűs N., Pintér N.  – Koós (Palásthy, 74.), Pallagi, Melczer – Balázsovics, Tárkányi (Gyurácz B., 34.), Kelemen (Ebedli, 88.)
Gólszerző: Oláh L. (39., 69.)

erdi-vse.hu, fotó: freeimages.com

Címkék