A térség labdarúgóinak eredményei egy helyen!

A Budaörs rangadót nyert, s már kijelenthető, hogy lendületben van, az Érdi VSE elbukta a szezon meccsét, a Diósd továbbra sem tud gólt szerezni, ahogy a battaiak nyeretlenségi sorozata sem szakadt meg, viszont a Törökbálint tovább menetel. Továbbá elkezdődtek a küzdelmek a Pest megyei harmadosztályban is.

Hasonló tartalmaink:

Stieber András formában! A Budaörs lendületben! Zsinórban negyedik bajnokiján nem kapott ki a Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő Budaörs, amely ezúttal a sereghajtó Szeol SC-t fogadta Tatabányán. A szünetig mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a „hazaiak” játszottak fölényben, majd a fordulás után előbb a Deli Márió, majd a Sajbán Máté ellen elkövetett szabálytalanság után jutott büntetőhöz a Budaörs, s Stieber András mindkettőt magabiztosan értékesítette. Majd ugyan a 72. percben Mihály Dávid góljával szépítettek a szegediek, de reményeik hamar elillantak, amikor Petró Balázs egy perccel később visszaállította a kétgólos különbséget. A hajrában Stieber mesterhármasig jutott, mivel a 92. percben szabadrúgásból is bevette a Tisza-partiak kapuját, akik így 4–1-es vereséget szenvedtek.

A Budaörs győzelmével ugyan maradt a tabella 16. helyén, de szerencsés eredményalakulás esetén a következő fordulóban akár három helyet is előrébb léphet.

Merkantil Bank Liga NB II, 23. forduló
Tatabánya:
 Budaörs–Szeol SC 4–1 (0–0)
Gólszerzők: Stieber A. (59., 66., 92 – az első kettőt tizenegyesből), Petró (73.), ill. Mihály D. (72.)

Az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE rangadón fogadta az éllovas ETO FC Győrt az Ercsi úti Sporttelepen. A 900 néző előtt lejátszott mérkőzésen a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, ám a hajrában a Rába-partiak két csereembere, Szimcsó Viktor és Kulcsár Kornél egy védelmi hibát kihasználva jártak túl az érdiek eszén, s ezzel 1–0-ra nyertek.

A forduló másik térségi meccsén a Diósd a Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia ellen lépett pályára idegenben. Nahóczky Attila együttese ugyan az előző fordulóban 1–0-ra győzött, ám akkor is csak a hévízi Czibor Zoltán öngóljával nyertek. Ezúttal pedig az akadémistákat nem tudták megállítani, hiszen a Honvédtól Herjeczki Kristóf a 15. percben volt eredményes, majd Rózsahegyi Dominik a 28. és 36. percben szerzett góljaival már a szünet előtt eldöntötte a meccset. A második félidőben még a 88. percben Soós Dávid is betalált, így a Diósd 4–0-ra kapott ki.

Nahóczky Attila együttese – az öngólt leszámítva – kilenc meccse nem szerzett gólt, ezek alatt csak a Tatabánya játszott velük gól nélküli döntetlent, s 25 gólt kaptak.

A fordulóban a súlyos anyagi gondokkal küzdő Tatabánya FC a Sárvár FC-t fogadta volna, ám hiába volt a hazaiaknak tíz játékosuk (amennyivel már le lehet játszani a meccset), és hiába jelentek meg a sárváriak is, a Tatabánya FC létesítményhasználati jogát múlt héten felmondta a helyi önkormányzat, ezzel a Tatabánya zsinórban harmadszor sem tudott kiállni, s ilyen esetben a Magyar Labdarúgó Szövetség kizárja a klubot, eredményeit pedig törli. Ez azért hangsúlyos, mert az érdiektől nem vonnának le pontot, ellenben a jelenleg a bajnokságot vezető ETO FC Győrtől hatot is (ősszel az ETO 1–0-ra nyert, tavasszal fegyelmi határozat útján kapta meg 3–0-s gólkülönbséggel a meccset a győri csapat).

NB III Nyugati csoport, 21. forduló
Érdi VSE–ETO FC Győr 0–1 (0–0)
Gsz.: Kulcsár K. (81.)

Bp. Honvéd-MFA II–Diósd 4–0 (3–0)
Gsz.: Herjeczki (15.), Rózsahegyi (28., 36.), Soós D. (88.)

A Pest megyei első osztályban kieső helyen álló Százhalombattai LK vesszőfutása továbbra is tart. Az SZLK gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán a Tura VSK-val, ám a klub az elmúlt tizenhárom meccséből egyet sem tudott megnyerni, négy döntetlen mellett kilencszer szenvedett vereséget.

Pest megyei I. osztály, 17. forduló
Százhalombattai LK–Tura VSK 0–0

A Pest megyei II. osztály Déli csoportjában a Törökbálinti TC ismét bizonyította, miért kell vele számolni a feljutást illetően, hiszen Lipők András együttese ugyan a szünetben még 0–0-ra állt, ám a fordulás után ötöt is berámolt a Táborfalca KSE-nek, s így magabiztosan győzött.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 17. forduló
Törökbálinti TC–Táborfalva KSE 5–0 (0–0)
Gsz.: Obreczán (49., 58.), Fekete L. (56.), Vörös D. (66.), Szeles (88.)

A legalsóbb osztályban, a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában is elkezdődött a tavaszi idény. A Tárnok KSK Sárai Ferenc harmadik percben szerzett gólja után megalapozta győzelmét és sima 3 – 0-s sikert aratott az FC Dabas harmadik csapatának vendégeként.

Az Érdi VSE II a Dunavarsányi TE II otthonába látogatott, s az első csapatból eltiltását töltő Bozsoki Imre visszajátszhatott, ám Molnár Lászlóék így is 2–1-es vereséget szenvedtek, pedig a középhátvéd a 75. percben szépített.

A Dunafüred-Százhalombatta fordulatos meccset vívott hazai környezetben a Délegyháza KSE-vel, amely háromszor szerezte meg a vezetést, ebből kétszer is egyenlítettek a battaiak, ám 3–2-re alulmaradtak.

A Diósdi TC ellenben a Szigetbecse SE vezetésére három góllal válaszolt, majd a vendégek visszajöttek egy gólra, de a diósdiak így is 3–2-re nyertek.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 14. forduló
FC Dabas III–Tárnok KSK 0–3 (0–2)
Gsz.: Sárai (3.), Gyulay (27.), Vida (88.)

Dunavarsányi TE II–Érdi VSE II 2–1 (1–0)
Gsz.: Dávid I. (8.), Balogh Viktor (55.), ill. Bozsoki (75.)

Dunafüred-Százhalombatta–Délegyháza KSE 2–3 (2–2)
Gsz.: Bodri (22.), Becséri (43.), ill. Dudás J. (9.), Nagy Gábor (27.), Inotai (77.)

Diósdi TC–Szigetbecse SE 3–2 (2–1)
Gsz.: Nagy Richárd (28.), Tóth Gergely (38.), Tóbiás (57.), ill. Lerner (15., 73.)

 

Az U19-es és U17-es csapatok is elkezdték a tavaszt az NB III Középnyugati csoportjában. A Diósd nagyobb csapata ugyan vezetett, de csak egy ponttal távozott a Holler UFC-től, míg az érdieknél a nagyobbak 9–0-ra kikaptak. Az U17-es korosztályban a Diósd hátrányból fordítva nyert, míg az érdiek hátrányból álltak fel és nyertek 4–2-re a Százhalombattai VUK SE ellen.

U19, NB III, Középnyugati csoport, 15. forduló
Zeusport Holler UFC–Diósd 1–1 (0–1)
Érdi VSE–Százhalombattai VUK SE 0–9 (0–4)

U17, NB III, Középnyugati csoport, 15. forduló
Zeusport Holler UFC–Diósd 1–2 (1–0)
Érdi VSE–Százhalombattai VUK SE 4–2 (2–2)

Az U15-ös és U14-es korosztályok bajnoksága már javában zajlik. Az NB II 17. fordulójában a Diósd hazai környezetnen 18–0-ra kapott ki a Budakeszi LA-tól, az érdiek utolsó percben szerzett gól miatt nem tudtak nyerni, csak 2–2-re végeztek a Kelen SC-vel, míg a Budaörs idegenben nyert 13–0-ra, a Törökbálint pedig kilencgólos vereséget szenvedett.

Az U14-es egységek közül csak a Budaörs nyert (6–0-ra), a Diósd 6–1-re, az Rrd 9–1-re, a Törökbálint 1–0-ra kapott ki.

U15, NB II, Középnyugati csoport, 17. forduló
Diósd–Budakeszi LA 0–18 (0–12)
Kelen SC–Érdi VSE 2–2 (1–2)
Csákvári TK–Budaörs 0–13 (0–11)
Zeusport Holler UFC–Törökbálint 9–0 (2–0)

U14, NB II, Középnyugati csoport, 17. forduló
Csákvári TK–Budaörs 0–6 (0–3)
Diósd–Budakeszi LA 1–6 (1–1)
Kelen SC–Érdi VSE 9–1 (4–0)
Zeusport Holler UFC–Törökbálint 1–0 (1–0)

Fotó: Balogh István

Címkék