Szülésfelkészítő tanfolyam indul

Március 7-én várandósságra, szülésre és szoptatásra felkészítő program indul a szakrendelőben. A Kötelék – Érd térségi Közösség a Családokért civil csoport hatodszorra rendezi meg ingyenes rendezvénysorozatát. A kiscsoportos foglalkozások nemcsak a várandós, illetve babát tervező mamáknak, hanem apukáknak, sőt, nagymamáknak is szólnak.

Hasonló tartalmaink:

A felkészítő programot Bognár Krisztina védőnő, laktációs szaktanácsadó, Csörgő Andrea perinatális szaktanácsadó és dr. Kun Judit orvos, IBCLC laktációs szaktanácsadó vezetik.

– Foglalkozásainkat az eddigiektől eltérően nem csütörtökön, hanem kedden tartjuk, március 7-én, 21-én, április 4-én, 18-án, május 2-án, 16-án, 30-án, illetve június 13-án és 27-én. A tanfolyamra délután öttől hét óráig, a szakrendelő csecsemő-tanácsadójában kerül sor, az Alsó utcai bejárat mellett – mondta lapunknak Bognár Krisztina. Az első foglalkozást egyébként ő tartja: témája a várandósság alatti testi és lelki átalakulás, illetve a relaxációs gyakorlatok lesznek (az előadások tematikája, pontos időpontja megtalálható a www.csaladikotelek.hu honlapon).

– A kilenc alkalom ugyan egymásra épül, de nem kötelező minden foglalkozáson részt venni – hangsúlyozta szakember (maga is háromgyermekes anyuka), aki úgy tapasztalja: a szüléssel foglalkozó délutánokra általában édesapák is eljönnek, a szoptatással kapcsolatosakra azonban nem – pedig nagyon jó lenne.

– Azok az apák, akik részt vesznek ezeken a foglalkozásokon, jobb eséllyel tudják támogatni az édesanyát, ha a szoptatással probléma adódik – hangsúlyozta Bognár Krisztina, aki lapunknak elmondta azt is: a foglalkozások tematikáját a szülők érdeklődési köre, illetve a korábbi tanfolyamokon tapasztaltak alapján állították össze. Ezek az alkalmak nemcsak azoknak hasznosak, akik első babájukat tervezik, illetve várják, hanem a többgyermekeseknek is, hiszen nemcsak információkhoz, hanem társasághoz is juthatnak.

Aki pedig szeretne még több ismeretet szerezni, vagy tanácsot kapni, azt Bognár Krisztina, illetve gyógytornász és dúla várja Tárnokon, március 18-án tíz órától az ifjúsági házban, ahol ingyenes tanácsadói délelőttöt tartanak várandósoknak és kismamáknak.

Érdi Újság 

Ádám Katalin

Címkék