Vereség Vácon

29–24-es vereséget szenvedett az Ipress Center-Vác vendégeként az ÉRD női kézilabda csapata a K&H liga 15. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Zsúfolásig megtelt a Váci Városi Sportcsarnok, amely a néhány évvel ezelőtti hangulatot idézte azzal, hogy ezúttal már nincs rájátszás, így az alapszakaszban kell mindent megtenni a csapatoknak. Ehhez képest az érdiek még kedvező helyzetben voltak, mivel hiába csak két hely volt a meccs előtt a két csapat között, ez pontokban nyolc volt, azaz négy győzelem.

Ennek ellenére a váciak nagyon bekezdtek, s ugyan Alexandra do Nascimento büntetőből szerzett góljára még Szabó Laura szintén hétméteresből válaszolt, ám 1 – 1 után a hazaiak Temes Bernadett vezetésével megléptek, míg az érdiek rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettek, így a 22. percre már hét volt közte (14–7)…

A játékrész hajráját ugyan Barján Bianka és Gulyás Vanda góljaival megnyomták a vendégek, de a pihenőre így is négygólos hátránnyal vonultak (17–13).

A fordulás után Mireya González két, Kisfaludy Barján és Mariama Signaté egy-egy góljával csak két gól maradt közte, ám közelebb már nem tudott kerülni az ÉRD. 21–19 után Hámori Konszuéla kétszer talált be Janurik Kinga kapujába, visszaállítva ezzel a négygólos különbséget, majd ugyan Mariama Signaté többször is bevette Barbara Arenhart kapuját, de hiába, mert a túloldalon Sonja Basic és Nascimento remekelt, s végül az ÉRD 29–24-es vereséget szenvedett.

„Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Egy nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, egy sportszerű találkozó volt, ahol a küzdelem dominált részünkről, az ÉRD nagyon sok hibával játszott, rengeteg eladott labdával és kihagyott helyzettel. Ez még a mi küzdőképességünket is meghaladta. És amikor vissza lehetett volna jönni a mérkőzésbe, akkor nem sikerült önmagunkat átlépni. Érthetetlen számomra ez a borzasztóan sok ki nem kényszerített hiba. Nem lebecsülve az ellenfél teljesítményét. Sajnálom a játékosaimat, mert szerettek volna nyerni és ez most egy kemény pillanat nekünk. Méltósággal kell viselni és menni tovább.” – mondta Szabó Edina.

„Nagyon kemény mérkőzés volt, sajnálom, hogy ez lett a vége, mert sokat készültünk, de ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni.” – értékelt Gulyás Vanda.

„Nagyon sokat dolgoztunk ezért, hogy egy ilyen bravúrt véghezvigyünk. Nekünk ez egy nagy eredmény. Egy kiváló csapatot sikerült itthon, kiváló hangulatban legyőzni. Dicséret minden játékosomnak. A védekezésünk hatvan percen keresztül jól működött. A második félidő második felében Barbara Arenhart teljesítménye nagyon feljavult. Támadásban pedig helyenként okos,  játékkal sikerült játszanunk, bár az ellenfelünk 4-2-es védekezése kicsit megzavart minket, de egy-egy egyéni teljesítménnyel ezen sikerült túllendülnünk.” – fogalmazott Szilágyi Zoltán, a váciak edzője.

IPRESS CENTER-VÁC–ÉRD 29–24 (17–13)
Vác, 600
 néző. V: Herczeg, Südi

VÁC: ARENHART – NASCIMENTO 9 (3), Soós 3, TEMES 5, Helembai, Basic 4, RADOSZAVLJEVICS 5. Csere: Balog (kapus), HÁMORI 3, Sz. Vukcsevics. Edző: Szilágyi Zoltán

ÉRD: Janurik – Kiss N. 1, M. González 5 (2), SIGNATÉ 4, A. Bulatovics, Kisfaludy 1, Fekete B. 2. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), Klivinyi 3, Szabó L. 2 (2), BARJÁN 4, Gulyás 2, Araújo. Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 11. p.: 7–5. 22. p.: 14–7. 28. p.: 15–11. 36. p.: 19–16. 45. p.: 21–19. 52. p.: 21–19. 55. p.: 28–22
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4

 

Címkék