Évszakot vált a TeSzedd! akció

Idén nem tavasszal, hanem ősszel szervezik meg Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési projektjét, a TeSzedd! akciót, csatlakozva a szeptember végi nemzetközi takarítási világnaphoz.

Hasonló tartalmaink:

A TeSzedd! akcióra hetedik alkalommal kerül sor, hogy összefogja mindazokat, akik tenni kívánnak azért, hogy tisztább, egészségesebb környezetben éljünk, és eltűnjenek az illegálisan, közterületre lerakott szemétkupacok – áll a rendezvény főszervezője, a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.

Az akcióhoz évek óta folyamatosan növekvő létszámban csatlakoznak önkéntesek, akik nemcsak példát mutatnak környezetüknek, hanem felhívják a figyelmet a környezettudatos szemléletmódra és életformára is.

Érd is aktívan részt vesz a TeSzedd! mozgalomban: az önkormányzat, az ÉTH, a polgárőrség, a civil szervezetek, oktatási intézmények, magánszemélyek évről-évre közreműködnek az akcióban.

– A tavaly májusi TeSzedd! rendezvény kiemelten sikeres volt: több száz köbméter szeméttől tisztítottuk meg a várost, Parkváros tetejétől a Duna-partig. Év közben is folyamatosan dolgozunk azon, hogy Érd tiszta és élhető város legyen, és erőfeszítéseinket most már siker is koronázza. Ez több szervezet összefogásának köszönhető, amelyben a polgárőrség élen jár – mondta az ÉrdMostnak Macsotay Tibor, a polgárőrség elnöke, a helyi TeSzedd akció egyik koordinátora (a másik főszervező Bada Zoltán),  akitől megtudtuk azt is: elképzelhető, hogy az őszi országos akció mellett egy tavaszi érdi várostakarításra is sor kerül majd.

(Képünk a 2016-os TeSzedd! akción készült.)

Címkék