Huszonegy focimeccs!

Noha a Merkantil Bank Liga NB II-ben a magyar felnőtt labdarúgó-válogatott Portugália elleni világbajnoki selejtezőmérkőzése miatt nem rendeznek fordulót, azért az alacsonyabb osztályokban így sem áll meg az élet, huszonegy meccset rendeznek a hétvégén.

Hasonló tartalmaink:

A válogatott szünetet kihasználva a Budaörs NB II-es csapata felkészülési mérkőzést vívott az élvonalbeli Mezőkövesd Zsóry FC-vel, amely az OTP Bank Liga hetedik helyén áll. Bognár György együttese az első félidőben előbb 0 – 0-nál a kapufát találta el, majd a 23. percben Baracskai lövésével vezetett a Mezőkövesd, de a 36. percben Sajbán Miklós huszonöt méterről eleresztett bombájával egyenlített a másodosztályú együttes, amely viszont a hazai sorcsere után a 81. percben Ulysse Diallo találatával végül 2–1-es vereséget szenvedett.

Az Érdi VSE hétpontos előnnyel utazik vasárnap Kaposvárra, ahol 16 órától a Rákóczi FC ellen lép pályára az NB III Nyugati csoportjának 24. fordulójában. A somogyi csapat tizennégy győzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel, hétpontos hátránnyal áll az Érdi VSE-hez képest a tabella harmadik helyén. A kaposvári egyesület a szezon előtt fel akart jutni, ám az éllovas ETO FC Győrhöz képest már tizenkét pont a hátránya pillanatnyilag – olvasható a klub hivatalos oldalának beharangozójában, az érdi-vse.hu-n.

A Rákóczi azonban még nem mondott le a feljutásról, ezért a télen is több játékossal megerősítette keretét. A somogyiak támadója, Hujber Tamás tizenöt góllal vezeti a Nyugati csoport góllövőlistáját, de ő csak egy találattal előzi meg középpályásunkat, Melczer Vilmost.

A Kaposvárral a hetedik fordulóban találkoztunk, akkor igen hamar, már a harmadik percben hátrányba kerültünk Kertész Tamás gólja után, ám Melczer Vilmos a 35., Kelemen Patrik pedig a 44. percben is bevette a Rákóczi kapuját, s miután a második félidőben nem született gól, 2–1-re nyertünk. Artner Tamás csapata a mieink mellett kikapott Hévízen, Győrben, Csornán és hazai pályán az Ajkától, emellett nem bírt hazai pályán a Csornával és a PAFC II-vel, valamint idegenben, a Gyirmót II otthonában is ikszelt.

„Úgy gondolom, hogy nagyban fogja befolyásolni a mérkőzést, hogy mi hogyan lépünk pályára. Ha ezt a tendenciát hozzuk, mint az utóbbi két meccsen, azaz egy félidőt, illetve hatvan percet adunk az ellenfélnek, akkor nem sok jóra számíthatunk. De biztos vagyok benne, hogy nem így fogunk kimenni. A srácok tudják, hogy egy sokkal keményebb ütközet vár rájuk. Bátran próbálunk focizni. Szeretnénk nyerni.” – fejtette ki várakozásait a klub honlapjának Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

A találkozót eredetileg 15 órakor rendezték volna, ám a szombatról vasárnapra virradóra óraátállítás miatt végül 16 órakor kezdődik a mérkőzés, melyet Zierkelbach Péter vezet, segítői Éles András és Legeza László lesznek.

Az NB III Nyugati csoportjának másik térségi meccsén kiesési rangadót rendeznek, hiszen az utolsó előtti, 17. Diósd a sereghajtó Komárom VSE-t fogadja. Nahóczky Attila csapata továbbra sem találja góllövő cipőjét, miután az október 29. óta eltelt tizenegy meccsén nem lőtt gólt, a Hévíz ellen öngóllal nyert 1–0-ra a Diósd, amely most a sereghajtó ellen törheti meg rossz szériáját.

NB III, Nyugati csoport, 24. forduló
03.26., 16.00:
Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE
03.26., 16.00: Diósd–Komárom VSE

A megye I-ben hasonló cipőben jár a Százhalombattai LK, mint a Diósd, hiszen Gálvölgyi István utolsó helyen álló csapata az elmúlt hétvégén kikapott az utolsó előtti Pilisszentiván SE-től, így szinte kilátástalan helyzetbe került a bennmaradást illetően, s most sem lesz könnyű dolga az SZLK-nak, amely a tabellán hetedik Kisnémedi MSE vendégeként lép pályára a 20. fordulóban. A kisnémedi együttes formája is hagy némi kivetnivalót maga után, hiszen a KMSE elmúlt nyolc meccsén nyeretlen maradt, igaz, ebből ötször döntetlent játszott és az éllovas Vecséstől is csak egy góllal kapott ki.

Pest megyei I. osztály, 20. forduló
03.26., 15.00:
Kisnémedi MSE–Százhalombattai LK

A Pest megyei másodosztály déli csoportjának éllovasa, a Törökbálinti TC a kötelező győzelem reményében lép pályára vasárnap délután, hiszen a listavezető TTC a tizennegyedik Ócsa VSE otthonában lép páláyra.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 20. forduló
03.26., 15.00:
Ócsa VSE–Törökbálinti TC

A legalsóbb osztályban, a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában a térség mind a négy csapata hazai környezetben szerepel: a Sóskút SKE az FC Dabas harmadik csapatát, a Tárnok KSK a Szigetszentmárton KSE-t, az Érdi VSE a sereghajtó Szigetbecse SE-t, a Dunafüred-Százhalombatta pedig a Kiskunlacháza SE-t fogadja. Az éllovas Diósdi TC szabadnapos.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 17. forduló
03.25., 15.00:
Sóskút SKE–FC Dabas III
03.25., 15.00: Tárnok KSK–Szigetszentmárton KSE
03.25., 18.00: Érdi VSE II–Szigetbecse SE
03.26., 15.00: Dunafüred-Százhalombatta–Kiskunlacháza SE

A Pest megyei női háromnegyedpályás bajnokság Nyugati csoportjának küzdelmei is elkezdődnek. A tízedik fordulóban a Tárnok KSK a KDSE-Váci Reménységet, a Törökbálinti LASE az Érdi VSE-t fogadja.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 10. forduló
03.26., 10.00:
Tárnok KSK–KDSE-Váci Reménység
03.26., 10.00: Törökbálinti LASE–Érdi VSE

Az utánpótláscsapatok közül az U19-es és U17-es egységeknél az NB III Középnyugati csoportjának 18. fordulójbaán a Százhalombattai VUK SE a Dunaharaszti MTK-t, a Diósd a Főnix Gold FC-t fogadja, míg az érdiek Dunaújvárosban vendégeskednek.

U19, NB III, Középnyugati csoport, 18. forduló
03.25., 12.00:
Százhalombattai VUK SE–Dunaharaszti MTK
03.25., 12.00: Diósd–Főnix Gold FC
03.25., 12.00: Dunaújvárosi PASE–Érdi VSE

U17, NB III, Középnyugati csoport, 18. forduló
03.25., 10.00:
Százhalombattai VUK SE–Dunaharaszti MTK
03.25., 10.00: Diósd–Főnix Gold FC
03.25., 10.00: Dunaújvárosi PASE–Érdi VSE

Az U15-ös bajnokságban a Törökbálint Budakeszi LA meccsét Biatorbágyon tartják, az Érdi VSE a Zeusport Holler UFC-t, a Budaörs a Dunaújváros PASE-t fogadja, utóbbi kettő az U14-eseknél is megegyezik.

U15, NB II, Középnyugati csoport, 20. forduló
03.25., 10.00, Biatorbágy:
Budakeszi LA–Törökbálint
03.25., 12.00: Érdi VSE–Zeusport Holler UFC
03.25., 12.00: Budaörs–Dunaújvárosi PASE

U14, NB II, Középnyugati csoport, 20. forduló
03.25., 10.00: Érdi VSE–Zeusport Holler UFC
03.25., 10.00:
Budaörs–Dunaújvárosi PASA

Korábban játszották
U14, NB II, Középnyugati csoport, 20. forduló

Budakeszi LA–Törökbálint 5–3 (3–2)

Bozsik Program
U13, 03.26., 09.00:
Diósdi Sporttelep
U11, 03.26., 08.30: Érdi VSE Sporttelep

Címkék