Egygólos siker a rangadón

Az NB III Nyugati csoportjának 24. körében Bozsoki Imre fejesével 1–0-ra nyertünk a Kaposvári Rákóczi FC vendégeként – számolt be róla az érdi-vse.hu.

Hasonló tartalmaink:

Már a harmadik percben másodszor emelte zászlaját a partjelző, miután a hazai támadókat lesen állították meg, majd a hetedik percben Szakály Attila középről elvégzett szabadrúgását védte bravúrral Kertész Ferenc. Az első negyed óra nem rólunk szólt, a tizenkettedik percben Csiszár Zoltán engedett el egy passzt, melyből Kollega Krisztián lódult meg a jobboldalon, keresztlabdája balról érkezett vissza Mayer Milán elé, aki melléfejelt. Egy perccel később Mayer már betalált, de bánhatja, hiszen lesről tette mindezt, így maradt a gól nélküli állás. A tizenötödik percben építettük első komolyabbnak tűnő támadásunkat, de túl sokáig szövögettük, s végül nem lőttünk kapura.

A következő percekben Pallagi Botond eresztett el egy lövést középről, ám lapos kísérlete nem sokkal, de mellément. A huszonötödik percben Kollega ment el a balon, de ballábas lövése csúnyán mellészállt.  Öt perccel később szabadrúgáshoz jutottunk, jó harminc méterrel a kaposvári kaputól. Koós Gábor baloldali beadására pedig Bozsoki Imre érkezett remekül, s a kapufa mellé csúsztatott a kapuba (0–1).

A félidő hátralévő részében csak a hazaiaknak volt egy helyzetük, Szakály Attila közelről, félfordulásból lőtt, de Kertész fogta a lövést. Az első játékrész utolsó negyed órája kiegyenlített mezőnyjátékot hozott.

A fordulás után a gólvonalról mentettük a hazaiak kísérletét, majd Kertész ismét bravúrt mutatott be. A második játékrész első tíz percében nagy mezőnyfölényben játszott a Kaposvár, ám a masszív védekezésünket nem tudta áttörni. Elől kapkodott Limperger Zsolt együttese, a sok pontatlan labda így vagy úgy, de a somogyiakhoz került…

A második félidő első tíz perce után kicsit megnyugodtak a kedélyek, a hazaiak lehetőségei elmaradtak, de mi sem tudtunk sok helyzetet kialakítani. A 63. percben Mayer már ötödször lépett ki lesen, majd két percre rá Kollega Krisztián passzolt el Kertész Ferenc mellett, de gurítása az oldalhálót érintette.

A 70. percben szép összjáték után a balon adta be Koós Gábor, de középre adását nem érte el Melczer Vilmos. A folytatásban Balázsovics Máté lecserélése után Kelemen Patrikot is leváltotta az Érdi VSE, melyben így már Tárkányi Gergő és Pintér Nikola támadott, úgy, hogy közben Koós Gábor is előrébb került.

Kertész Tamás középről, húszról tüzelte, de névrokona, Kertész Ferenc résen volt. A kapu előtti kavarodásokból rendre az érdiek jöttek ki jól, a kaposvári csapat nem tudott élni a lehetőségeivel, míg a mieink tartották magukat és a mi főbb, az eredményt is.

A hajrára kettészakadt a pálya, melynek következtében mindkét csapat nagy erőket mozgósított. A hazaiak az egyenlítésért, a mieink a meccs eldöntéséért, de igazán nagy lehetőségekig egyik fél sem jutott el.

A 86. percben elszabadultak az indulatok, amikor Mayer Milán fejelt a kapufára, majd a lecsorgónál a kaposvári támadó csúnyán felrúgta az érdi védőt, majd a kakaskodás után Pallagi Botond és Mayer is besárgult.

A 88. percben egy baloldali beadásra Kertész Tamás érkezett, ám lövése a felsőlécen csattant. Egy perccel később a kilépő Tárkányi Gergő lábát húzta ki Pintér András, amiért a játékvezető egyből kiállította.

Az ötperces hosszabbításban megtartottuk előnyünket, s három ponttal, 1–0-s győzelemmel távoztunk Kaposvárról.

NB III, Nyugati csoport, 24. forduló
Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 0–1 (0–1)
Kaposvár, 300
néző. Vezette: Zierkelbach (Éles, Legeza)

Kaposvár: Gőcze – Nagy J., Ludánszki, Lakatos, Hadaró – Nagy K. (Kertész T., 68.), Ivancsics (Hujber T., 57.), Pintér A., Szakály A., Kollega – Mayer.
Edző: Artner Tamás

Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós (Hegedűs N. 81.), Kónya, Pallagi, Melczer – Kelemen (Tárkányi, 73.), Balázsovics (Pintér N., 60.).
Edző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Bozsoki (30. perc)
Kiállítva: Pintér A. (89. perc)

MESTERMÉRLEG

Arnter Tamás: Egy agyonnyert mérkőzést vesztettünk el a bajnokság egyik esélye ellen. Nem véletlenül állnak ott, mert egy rafinált, jól összerakott társaság. Ennek ellenére a csapatom kilencven percen keresztül dominált. Óriási fölényben játszottunk. Az ellenfél a második félidőben nem lépte át a félpályát. Helyzetek tömkelegét alakítottuk ki, a kapu előtt viszont nem hoztunk jó döntéseket.

Limperger Zsolt: Nem játszottunk jól. Ez az alaphelyzet, de küzdeni akarásból jelesre vizsgázott a csapat. Amit a múlt héten, a Csepel ellen elvett tőlünk a sors, most visszaadta és a szerencse is velünk volt.

Címkék