Megtizedelve…

Sérülések, betegségek, győzelmek és vereségek… A felnőtt női csapatok is elkezdték a tavaszt, míg az utánpótlásban foghíjas fordulókat rendeztek a térség labdarúgócsapatainak.

Hasonló tartalmaink:

Jó kezdés és súlyos sérülés… Elkezdődött a küzdelem a Pest megyei női ¾ pályás bajnokság nyugati csoportjában is. A tízedik fordulóban a Tárnok KSK hazai pályán 4–0-ra verte a KDSE-Váci Reménység együttesét, méghozzá úgy, hogy az első félidő első percében, majd a második félidő első percében is betalált a hazaiaktól Varga Gréta.

Az Érdi VSE női csapata Törökbálinton lépett pályára. Hegedűs Csaba lányai Oláh Bernadett góljával az ötödik percben hátrányba kerültek, majd 3–0 után a vendégektől súlyos sérülést szenvedett Proháczik Fanni, akinek lába két helyen is eltörött egy szerencsétlen mozdulat következtében, s a segítség érkezéséig fél órát állt a játék, majd a 78. percben Családi-Kőhalmi Bernadett szépített.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 10. forduló
Tárnok KSK–KDSE-Váci Reménység 4–0 (1–0)
Gsz.: Varga G. (1., 45.), Győri (59.), Zsikla (67.)

Törökbálinti LASE–Érdi VSE 3–1 (1–0)
Gsz.: Oláh B. (5., 58.,), Sitku (53.), ill. Családi-Kőhalmi (78.)

Az utánpótlásbajnokságokban rendkívül csonka fordulót rendeztek… Az Érdi VSE betegségektől tizedelve sem az U19-es, sem az U15-ös, sem az U14-es egységével nem tudott kiállni, az U17-es együttes pedig a listavezető vendégeként 3–0-ra kapott ki.

Az U19-es bajnokságban a Százhalombatta tízgólos meccsen verte 6–4-re a Dunaharaszti MTK-t, míg a Diósd hazai pályán kapott ki 2–0-ra a székesfehérvári Főnix Gold FC-től. Az eggyel kisebbeknél a Százhalombattai VUK SE 3–0-ra nyert, a Diósd 4–0-ra kapott ki.

U19, NB III, Középnyugati csoport, 18. forduló
Százhalombattai VUK SE–Dunaharaszti MTK 6–4 (4–2)
Diósd–Főnix Gold FC 0–2 (0–0)

U17, NB III, Középnyugati csoport, 18. forduló
Százhalombattai VUK SE–Dunaharaszti MTK 3–0 (1–0)
Diósd–Főnix Gold FC 0–4 (0–2)
Dunaújvárosi PASE–Érdi VSE 3–0 (2–0)

Az utánpótlás NB II-ben a Törökbálint Biatorbágyon kapott ki a Budakeszitől, a Budaörs pedig 4–0-ra verte a Dunaújvárost az U15-ösöknél, míg az U14-ben csak a Budaörs játszott és nyert is 4–1-re.

U15, NB II, Középnyugati csoport, 20. forduló
Biatorbágy:
 Budakeszi LA–Törökbálint 5–0 (2–0)
Budaörs–Dunaújvárosi PASE 4–0 (2–0)

U14, NB II, Középnyugati csoport, 20. forduló
Budaörs–Dunaújvárosi PASE 4–1 (3–1)

Korábban játszották
U14, NB II, Középnyugati csoport, 20. forduló

Budakeszi LA–Törökbálint 5–3 (3–2)

Hétvégén megkezdődtek a térség csapatainak az U13-as és U11-es Bozsik-program fordulói is. Vasárnap délelőtt három fordulót rendeztek a térség tizenkét csapatával az Érdi VSE Ercsi úti Sporttelepének műfüves pályáján. A Bozsik-program elsődleges célja, hogy a fiatal labdarúgók megszeressék a játékot, ezért eredményt nem vezetnek, azonban az edzők természetesen számon tartják, mi lett a mérkőzés végeredménye. Az Érdi VSE U11-es csapata a Százhalombattai VUK SE-vel, az Asterix SC-Érddel, illetve a Százhalombattai LK-val csapott össze a tavaszi Bozsik-program első állomásán. „Az első meccsen egészen pofásan játszottunk, meg tudtuk csinálni, amiket szerettem volna. A második meccsen kikaptunk az Asterixtől, ott azért volt egy-két ügyes fiú, akit a saját csapatomban is szívesen látnék. A harmadik meccsen pedig megint jól játszottunk, úgyhogy összességében elégedett vagyok a srácokkal.” – értékelt a klub honlapjának Ebedli Zoltán, a felnőtt csapat játékosa, aki az U11-es csapat irányítását januárban vette át.

„Vannak nagyon ügyesek, vannak közepesek és vannak néhányan, akik még le vannak szakadva, talán ez a bajunk, hogy túl nagy a szintkülönbség a játékosok között, de azon vagyunk, hogy a következőkben egy szintre hozzuk őket. Mindig az a fő cél, hogy megszeressék a labdarúgást, azzal keljenek és álmodjanak, illetve szívesen jöjjenek edzésre.” – tette hozzá Ebedli Zoltán.

Az U13-as egységek tavaszi nyitókörét Diósdon tartották, ahol az érdiek a Tárnokkal döntetlent játszottak, a Törökbálintot és a Diósdot legyőzték. „Játékunk nem volt folyamatos, sok pontatlanság jellemezte. Kicsit kapkodósra sikerült, de a csapat nagyon akarta a jó szereplést. A kapkodás ellenére mi uraltuk a meccseinket. Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de a helyzetkihasználás nem volt tökéletes, viszont a védekezés rendben volt. A letámadás is alakul.” – fogalmazott Koller József, aki csapata legjobbjának Csincsák Áront jelölte meg az érdi-vse.hun.

 

Címkék