Reváns!

Az októberi 22–22-es bajnoki, illetve a februári 22–21-es Magyar Kupa-mérkőzés után revánsot vett a Debrecenen az ÉRD női kézilabdacsapat a K&H női kézilabda liga 18. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Nehezen indult be a gépezet mindkét oldalon, az első gólra a harmadik perc közepéig kellett várni, amikor a vendégektől Siska Pálma értékesített egy hétméterest, majd erre válaszul Klivinyi Kinga egyenlített. A hetedik percben pedig Karina Jezsikava ismét előnyhöz juttatta övéit, ám ezt követően négy érdi találattal szinte eldőlt a mérkőzést. 5–2 után a Debrecen csak kétszer tudott egy gólra zárkózni, s az ÉRD úgy vezetett a szünetben 8–7-re, hogy Janurik Kinga tizenkétszer védte az ellenfél kísérleteit. Pedig lehetett volna jóval nagyobb is a különbség, ha az a hét kapufa bemegy…

A fordulás után viszont villámrajtot vettek Kiss Nikolették, a jobbátlövő két gólja mellett további hármat szerzett az ÉRD, s rögtön hattal ment. Ezt követően már tapadni sem tudott igazán a hajdúsági együttes, Klivinyi Kingáék pedig magabiztos, 23–19-es győzelmet arattak.

– Nehéz meccs volt, de fontosabb, hogy jól és keményen védekeztünk. A lerohanások jól mentek. Büszke vagyok a csapatra, mert otthon mindig jó játszani és ez most egy új időszak kezdete számunkra – mondta Mireya González, az érdiek jobbátlövője.

– Egy nehéz sorozat van előttünk, megkezdtük ezt az Érd ellen és megyünk tovább hétvégén a Magyar Kupára. Nem vagyunk olyan sokan, hogy teljes erőbedobással tudjunk mindenhol küzdeni, ezért ez sajnos most így sikerült. Koncentrálunk a hétvégére – értékelt Lajtos Nóra, a DVSC kapusa.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 18. FORDULÓ
ÉRD–DVSC-TVP 23–19 (8–7)
Érd, 1300
néző. V: Hargitai, Markó

ÉRD: JANURIK – Krpezs 3, M. González, A. Bulatovics 3, Kisfaludy, KLIVINYI 6, ARAÚJO 4. Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté, Kiss N. 4, Fekete B. 1, Gulyás, Szabó L. 2 (1). Edző: Szabó Edina

DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi, Garbuz, Deszpotovics 2, Sirián 1, JEZSIKAVA 4, Kelemen 1.  Csere: Lajtos (kapus), Siska 3 (1), CSÁKI 6 (3), Marincsák, Tóth M. 1, Tóvizi 1, Punyko. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–2. 15. p.: 5–2. 20. p.: 7–4. 25. p.: 7–7. 39. p.: 13–7. 42. p.: 13–10. 46. p.: 16–10. 51. p.: 19–16. 57. p.: 21–17.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill 6/4

MESTERMÉRLEG

Szabó Edina: – Nagyon örülünk a győzelemnek. Egy sportszerű találkozót láthattak a nézők. A szurkolóinknak köszönjük a támogatást. A csapat szerette volna megmutatni, hogy a küzdőszelleme az utóbbi idők nehézsége ellenére nem változott. Sok sikert kívánok az ellenfélnek és minden, Magyar Kupában résztvevő csapatnak a hétvégén.

Tone Tiselj: – Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyertek, de a saját lányaimnak is gratulálnom kell, mert jól játszottak. A második félidő elején hibáztam, amikor a sérült Anna Punykót a pályára küldtem, a lányok ekkor elvesztették a ritmust és ekkor játszottunk csak rosszul. A lányokat próbáltam forgatni, mert hétvégén a Magyar Kupa vár ránk.

Címkék