Nagy skalp a fiataloktól, Pálos-Bognár száz felett

Szerdán teljes játéknapot tartottak a K&H női kézilabda liga 18. fordulójában, így nem csak a DVSC-TVP-t hazai környezetben 23–19-re legyőző ÉRD-nek volt jelenése. A Budaörs hazai környezetben 33–25-re kapott ki a Dunaújvárostól, az ÉRD junior csapata nagy bravúrt ért el a debreceniek legyőzésével.

Hasonló tartalmaink:

Az októberi 22–22-es bajnoki, illetve a februári 22–21-es Magyar Kupa-mérkőzés után revánsot vett a Debrecenen az ÉRD női kézilabdacsapat a K&H női kézilabda liga 18. fordulójában, miután a tizennyolc védéssel záró Janurik Kinga által vezérelt hazaiak 23–19-re múlták felül a hajdúságiakat. Részletek ide kattintva.

A játéknap másik térségi érdekeltségű mérkőzésén a Budaörs a Dunaújvárosi Kohász KA-t fogadta. A vendégek azonban a harmadik percben megszerezték a vezetést, s előnyüket nem engedték ki, így magabiztos, 33–25-ös győzelmet arattak. Mihály Attila együttesében a négy gólt jegyző Pálos-Bognár Barbara átlépte a százas határt, s az idei bajnokságban már 103 gólt szerzett tizennyolc meccsen.

– Gratulálok a Dunaújvárosnak a teljesen megérdemelt győzelemhez! Nem véletlenül tartoznak az élcsapatok közé a vendégek, kijött a tabellán elfoglalt két helyezés közötti különbség a pályán. Teljesen kontroll alatt tartották a játékunkat, jól kihasználták a deficitjeinket. Nagyon komolyan összerakott védelemmel találtuk szemben magunkat, amit nehezen tudtunk áttörni. A védekezésünkkel voltam elégedetlen, valamelyest jobban kellett volna olvasnunk a játékot, bár az is igaz, hogy a vendégek támadójátéka sokoldalúbb volt annál, mint amit ma meg tudtunk oldani. – értékelt Mihály Attila, a budaörsiek vezetőedzője.

Nem csak a felnőtt egységek léptek pályára, a juniorok között a tabellán a forduló előtt kilencedik ÉRD a negyedik DVSC-t a végletekig kiélezett meccsen győzte le 33–32-re, miután egyik csapat sem tudott nagy előnybe kerülni, ám a dudaszó előtti pillanatban Márczy Tekla szerezte az érdiek győztes gólját. Az első félidőben egy jobbszélről végrehajtott ejtés is a debreceni kapuban landolt a játékrész utolsó másodpercében, de ezt a játékvezetők végül nem adták meg.

A Budaörs korosztályos egységének nem sikerült a bravúr, miután a dunaújvárosi akadémisták több, mint kétszer annyi gólt szereztek, s ez az ifjúsági csapatok meccseire is igaz volt. A tabellán tízedik érdiek nem tudták megállítani a második helyezett debrecenieket, ahogy az utolsó előtti helyen álló budaörsiek sem voltak egyenlő súlycsoportban a vendégekkel.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
ÉRD–DVSC-TVP 23–19 (8–7)
Budaörs–DKKA 25–33 (13–18)

Női NB I, junior, 18. forduló
ÉRD–DVSC-TVP 33–32 (18–17)
Budaörs–DKKA 23–47 (13–25)

Női NB I, ifjúsági, 18. forduló
ÉRD–DVSC-TVP 21–45 (8–24)
Budaörs–DKKA 17–37 (5–19)

(Fotó: Budaörs Handball /Pozsonyi Roland)

Címkék