Színházi gyermekrajzok

Diákok alkotásaiból nyílt kiállítás a múlt csütörtökön a művelődési központ aulájában. A tárlat különlegessége abban rejlik, hogy alkotóik egy konkrét színházi élményt dolgoztak fel munkáikban.

Hasonló tartalmaink:

Térségünk általános iskoláiból négyszáz gyermek élvezhette még februárban az Apolló Színház Nemo kapitány című előadását Érden. A Verne regény halhatatlan hősének kalandjai napjainkban is képesek a gyermekek képzeletvilágát magukkal ragadni.

A diákok érdeklődését látva az Apolló Színház rajzpályázatot hirdetett Én így láttam Nemo kapitányt címmel. Az érdekelte a színészeket, miként élték meg a nebulók a látottakat, mi maradt meg leginkább az emlékezetükben és mindezt hogyan képesek ábrázolni. A kiállítást Heidinger Zoltán, az színház vezetője nyitotta meg a Szepes aulájában. A Szépművészeti Múzeum munkatársa, aki színművész és képzőművész is, kiemelte: a gyerekek remekül megörökítették a történeteket, sőt esetenként a színészek magukra is ismertek az alkotásokon.

Falucskai Ágnestől, a Gárdonyi Iskola pedagógusától – aki a gyermekek színházi látogatásainak szervezője – megtudtuk, hogy rengeteg értékes pályamunka érkezett nemcsak az érdi, hanem a környék több általános iskolájából is, ami azt bizonyítja, hogy a diákoknak maradandó élményt jelentenek a színházi előadások.

Heidinger Zoltán elárulta, az igazi verseny csak a hétvégén indult, s április végéig tart: név nélkül felkerül minden egyes munka az Apolló Színház közösségi oldalára, majd a legtöbb szavazatot és megosztást összegyűjtő rajz szerzője értékes különdíjban részesül. A művész azonban most sem érkezett üres kézzel: a legsikeresebb alkotások szerzőit a Nemo kapitány szereplőinek aláírásával díszített bögrével és két személyre szóló színházjeggyel ajándékozta meg.

Díjazottak: Botos Lili, Csontos Dorina, Dávid Erna, Farkas Koppány, Hervai Bence, Pető Diána, Tóth Csaba.

 (Érdi Újság)

Címkék