Nagy érvágás

Ahogy a K&H női kézilabda liga őszi idényében, úgy a tavasziban sem tudta legyőzni az újonc Kispesti NKK-t a Budaörs kézilabdacsapata. Mihály Attila lányai kisebb meglepetésre idegenben csak 24–24-es döntetlennel zártak a fővárosiak ellen.

Hasonló tartalmaink:

Pálos-Bognár Barbaráék már tizenkét perc után három góllal vezettek, s a Kispest többször is zárkózott, ám a szünetre a vendégek mehettek előnnyel (10 – 13). A fordulás után azonban Béki Nagy Bertalan csapata tartotta a lépést, sőt, negyed órával a vége előtt még vezetett is, de a hullámvölgyből a vendégek jöttek ki jobban. Viszont hiába vezettek két góllal az utolsó tíz percben Földes Katáék, végül csak egy 24–24-es döntetlent értek el.

„Nehéz mit mondanom, miután sok játékosom nem bírta el azt a feszültséget, ami a mai összecsapáson ránk nehezedett. – olvasható  budaorshandball.hu-n Mihály Attila értékelése. – Rendkívül fontos lett volna számunkra ez a két pont. Sokat készültünk, de a jó egyéni teljesítmények sajnos hiányoztak ma. A sok kiállítást erősnek érzem, közel sem volt ennyire durva a mérkőzés. Egyértelműen befolyásolta a találkozó végkimenetelét, de miután ezen tudunk a legkevésbé változtatni, a saját játékunkkal kell továbbra is foglalkoznunk. Némi iróniával egyetlen pozitívuma ennek az eredménynek, hogy nem lustulhatunk el a bajnokság hajrájára. A verseny folytatódik a kiesés elkerüléséért.” – tette hozzá a Budaörs vezetőedzője.

„Annyiban mindenképpen elégedettek lehetünk, hogy hatalmasat küzdöttünk a mai mérkőzésen. Nagyon ritkán látni azt, hogy így megyünk fel a pályára. Vereséget nem érdemeltünk, de győzelmet sem. Sok apró hibánk volt, amikor kezünkbe vehettük volna az irányítást. A védekezésben zártabb fallal talán még jobban sikerülhetett volna a mai meccs. Hullámzóan, de bátran teljesítettünk, gratulálok a csapatomnak és a vendégeknek is, hogy ilyen kiélezett helyzetben nem dobták be a kesztyűt, hanem mentek előre az utolsó pillanatig a győzelemért.” – mondta Béki Nagy Bertalan, a Kispest NKK vezetőedzője.

K&H női kézilabda liga, 20. forduló:
Kispest NKK – Budaörs Handball 24-24 (10-13)

Kispest NKK: Brunner, Nenezics (kapusok), Balog B. 7 (6), Fundák, Trizno 4-4, Szerző, Polics 3-3, Kiss K. 2, Bárdi 1, Tamás, Kosik, Petrovszki, Vadász, Pintér, Balogh V., Vigh
Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan

Budaörs: Schneck, Andrási, Györkös (kapusok), Juhos 8 (4), Horváth B. 5, Hornyák Á. 4, Maláti 3 (3), Ivanics 2, Karalyos, Pálos-Bognár 1-1, Zsigmond, Szabadfi, Ertl, Kovács A., Oláh, Hatala.
Vezetőedző: Mihály Attila

Kiállítások: 12, illetve 16 perc
Hétméteresek: 7/6, illetve 8/7

 

Címkék