Véradás az ÉRD Arénában, a hosszú hétvége előtt

Véradást szervez pénteken az ÉRD Arénában a Vöröskereszt, 13 és 18 óra között. Egy-egy hosszú hétvége előtt kiemelten fontos, hogy minél többen adjanak vért. Érden egyre lanyhul a véradói kedv.

Hasonló tartalmaink:

A betegellátáshoz országos szinten naponta 1800 véradóra van szüksége az Országos Vérellátó Szolgálatnak, egy-egy hosszú hétvége előtt és után pedig különösen fontos, hogy minél többen adjanak vért, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre – olvasható a veradas.hu honlapon.

Mint Janzsó Mónikától, a Magyar Vöröskereszt érdi  szervezetének munkatársától megtudtuk, a véradáson mindenki részt vehet, aki betöltötte a 18. életévét, de még nem múlt 65 éves, és rendben van az egészségi állapota.

– Vért csak az adhat, aki az elmúlt fél évben nem esett át tetováláson, illetve testékszer-beültetésen, nem volt herpesze, és az elmúlt 56 napban nem adott vért – hangsúlyozta Janzsó Mónika, hozzátéve: a véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és taj-kártya szükséges.

– A véradók tízezer forintos utalványt kapnak, amit üdüléshez használhatnak fel – mondta a területi munkatárs, akit arról is kérdeztünk, milyen Érden a véradói kedv.

– Egyre rosszabb, sajnos. Az április 7-ei véradást 90 főre terveztük, de csupán 39-en jöttek el. Összehasonlításképp: tavaly februárban 120-an adtak vért, és az elmúlt években voltak olyan rendezvényeink, amelyeken 150-200 véradónk volt – emlékezett vissza Janzsó Mónika, aki úgy látja: a véradói kedvet nagyban befolyásolják a helyszínmódosítások, az allergia- és az influenza-szezon, az időjárás, sőt, a ballagások, egyéb rendezvények is.

– Reméljük, az április 28-ai véradásra sokan eljönnek. Nagyon várjuk a véradókat – zárta szavait.

17952598_1475740089124199_2433566572949916095_n

Címkék