Búcsúzik az NB III-tól a Diósd

Már matematikailag sem maradhat bent az NB III Nyugati csoportjában a Diósd, miután a 29. fordulóban hazai környezetben 5–0-ra kikapott az éllovas ETO FC Győrtől.

Hasonló tartalmaink:

Értékes pont a Tisza partjáról. Minden megszerzett ponttal távolodik a kieső zónától a Budaörs a Merkantil Bank Liga NB II-ben. A 32. fordulóban Bognár György együttese a tabellán hetedik helyezett Szeged 2011-Grosics Akadémia vendége volt. Az első játékrészben ugyan kevés helyzetet alakítottak ki a felek, ám azon testvériesen megosztoztak, s ugyan mindkét együttesnek meg voltak a lehetőségei, egyik sem tudott élni vele, vagy a kapusok védtek bravúrral.

A fordulás után is támadtak a felek és a levegőben lógott a vezető találat megszerzése, de ott is maradt és maradt a gól nélküli döntetlen, így a Budaörs minimális, hárompontos előnyben van a tizenhetedik helyezett Csákvárhoz képest, míg a kieső Kozármisleny hátránya négy pont.

Merkantil Bank Liga NB II, 32. forduló
Szeged 2011-Grosics Akadémia–Budaörs 0–0

Az Érdi VSE sem tudott nyerni, így egyre távolabb került a bajnoki cím megszerzése, hiszen Limperger Zsolt együttese a Hévíz vendégeként lejátszott 0–0-lal hétpontos hátrányba került az ETO FC Győrhöz képest, amely könnyedén, 5–0-ra verte idegenben a Diósdot. A Rába-partiak már a második percben megszerezték a vezetést Kulcsár Kornél góljával, majd Kabát Péter duplázott, az utolsó fél órában pedig Kulcsár is további két gólt szerzett.

A vendégek sikerével eldőlt, hogy a Diósd nem folytatja az NB III-ban, miután hátralévő négy meccsén nem tudja ledolgozni a tizenkettedik Csepel FC-vel szembeni tizennyolc pontos hátrányát. Függetlenül a Tatabánya FC kizárásától, egyre biztosabb, hogy a Nyugati csoportból kerül ki az NB III három csoportjának leggyengébb tizenharmadik helyezettje is. Mint ismert, a harmadosztályból az utolsó öt-öt helyezett mellett a legrosszabb tizenharmadik is búcsúzik, hiszen a következő évadtól tizenhat csapatos lesz az NB III három csoportja.

NB III, Nyugati csoport, 29. forduló
Hévíz SK–Érdi VSE 0–0

Diósd–ETO FC Győr 0–5 (0–2)
Gsz.: Kulcsár K. (2., 60., 79.), Kabát (37., 57.)

Az SZLK is búcsúzik? Egyre nehezebb helyzetbe kerül a Pest megyei elsőosztályban szereplő Százhalombattai LK, miután a 25. fordulóban, azaz öt meccsel a bajnokság vége előtt hazai pályán 2–1-re kikapott a tabellán negyedik Pilisi LK-tól. Gálvölgyi István együttese hatpontos hátrányban van a még bennmaradó, azaz tizenharmadik helyezett Halásztelek FC-hez képest, s ezt kellene eltüntetni a következő körökben. (Igaz, az is kérdés, hogy az NB III-ból hány Pest megyei együttes esik ki, hiszen ez is hatással lehet a következő idény lebonyolítására: jelenleg a Diósd, a Dabas-Gyón FC és az FC Dabas áll kieső helyen a harmadosztályban).

Pest megyei I. osztály, 25. forduló
Százhalombattai LK–Pilisi LK-Legenda Sport 1–2 (0–1)
Gsz.: Móra (84.), ill. Bán (6.), Viniczai (86.)

Kijött a lépés. Mondhatni, könnyed győzelmet aratott a megye kettő déli csoportjában a Törökbálinti TC, miután a 25. fordulóban a Vörös Dávid vezette együttes 8–0-lal küldte haza az Újlengyel DSE-t.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 25. forduló
Törökbálinti TC–Újlengyel DSE 8–0 (4–0)
Gsz.: Obreczán (5., 33.), Faragó B. (29.), Vattamány (57.), Kóbor (71.), Vörös D. (77.), Zimon (87.), Orbán P. (90.)

Visszavették az első helyet. Ugyan az FC Dabas harmadik csapata kettővel több meccset játszott, ám a Diósdi TC így is letaszította az élről aktuális ellenfelét, hiszen a megye három délnyugati csoportjában a DTC 5–2-re győzött, így egy pont (és két meccs) az előnyük az élen. A sereghajtó Dunafüred-Százhalombatta 6–0-ra kapott ki a Dunavarsányi TE II-től, a Sóskút SKE 3 – 1-re nyert az alsóházi rangadón a Szigetbecse SE vendégeként, míg a második csapatok meccsén az Érdi VSE II „csak” 1–0-ra verte a Bugyi SE II-t, pedig Molnár László csapata végig dominált, de a helyzeteit nem használta ki.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 22. forduló
Diósdi TC–FC Dabas III 5–2 (1–1)
Gsz.: Kádár J. (23.), Sárkány (46., 77.), Tari (53.), Szigeti (90.), ill. Kmetyó (33.), Pribék (70.)

Dunavarsányi TE II–Dunafüred-Százhalombatta 6–0 (2–0)
Gsz.: Jónás B. (25.), Balogh Viktor (28., 70., 83.), Keresztes (85.), Vörös Z. (88.)

Szigetbecse SE–Sóskút SKE 1–3 (1–0)
Gsz.: Illés B. (20.), ill. Pénzes (55.), Sárosi (69.), Kovács Ferenc (87.)

Érdi VSE II–Bugyi SE II 1–0 (1–0)
Gsz.: Bednári (27.)

 

Címkék