Korábbi érdi döntötte el a megyei rangadót

A Merkantil Bank Liga NB II 33. fordulóját rendezték szerdán, ahol a tizenötödik Budaörs a tizenhatodik Ceglédi VSE-t fogadta és győzte le Sajbán Máté találatával 1–0-ra a tatabányai Grosics Gyula Stadionban.

Hasonló tartalmaink:

Bognár György együttese ígéretesen kezdte a tavaszt, hiszen első öt meccsén nem kapott ki, majd a Vác FC elleni mérkőzés után hullámvölgybe került a Budaörs, amely négy meccsen keresztül nem tudott nyerni (igaz, háromszor döntetlent játszott). Úgy tűnik, hogy a Dorogi FC elleni sikert követően ismét rátaláltak a jó útra Stieber Andrásék, akik a 33. fordulóban, azaz öt meccsel a bajnokság vége előtt a megyei és a tabella alapján is rivális Ceglédi VSE-t látták vendégül ideiglenes otthonukban, a tatabányai Grosics Gyula Stadionban.

A két kiesés ellen küzdő, de akár a középmezőnyben is könnyedén végezhető csapat találkozóján az első percekben a vendégek akarata érvényesült inkább, ám ezt átvészelték a házigazdák és átvették a kezdeményezést, Stieber András, Deli Márió és Sajbán Máté is megszerezhette volna a budaörsiek vezető találatát, de a pihenőre gól nélküli döntetlennek vonultak a felek.

A második félidő elején a Ceglédnek volt egy helyzete, majd sokáig egyik csapat sem veszélyeztetett, de a 69. percben Stieber András szögletére érkezett az Érdi VSE-ben nevelkedő támadó, Sajbán Máté, aki a kapuba bólintott.

Néhány perccel később Preklet Csaba utolsó emberként buktatta a hazai támadót, amiért piros lapot kapott, a hajrában pedig megpróbálta eldönteni a három pont sorsát a Budaörs, de a 86. percben Kinyik Ákos megkapta második sárga lapját, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. A végjáték pedig már nem hozott gólt, a Budaörs sikerével pedig ugyan továbbra is tizenötödik a tabellán, de már öt pont az előnye a mögötte álló Ceglédhez képest.

„A lehetőségeink alapján megérdemelten nyertünk, s bár sok helyzetet nem dolgoztunk ki, a gólok száma éppen megfelelő.” – olvasható a klub honlapján Bognár György értékelése.

„Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Nyerni utaztunk Tatabányára, egy góllal mégis veszítettünk. Bravúrokra lesz szükségünk a továbbiakban, de nem adjuk fel.” – idézi a Ceglédi VSE edzőjének, Miskei Attilának a szavait a bsc1924.com.

Merkantil Bank Liga NB II, 33. forduló
Budaörs–Ceglédi VSE 1–0 (0–0)
Gólszerző: Sajbán Máté (69.)

Címkék