Így a legegyszerűbb letudni az adóbevallást

Az új internetes e-SZJA felületen keresztül – mely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról elérhető – a legegyszerűbb átnézni, elfogadni vagy akár kiegészíteni az szja-bevallási tervezetet. Sőt még az 1+1 százalékról dönteni is itt lehet a leggyorsabban hiba nélkül – hívja fel a figyelmet a NAV.

Hasonló tartalmaink:

A rendszer használatához csupán ügyfélkapus regisztráció szükséges, így akinek még nincs, mindig nem késő Ügyfélkaput nyitni. Aki egyetért a NAV által készített adóbevallási tervezettel, annak nincs további teendője. A postán küldött dokumentumot sem kell visszaküldeni a NAV-nak és nem kell az ügyfélszolgálatokra sem bevinni, ugyanis az minden további adminisztráció nélkül, automatikusan hivatalos adóbevallássá válik május 22. után.

Hallgassa meg az Érd FM 101,3 interjúját a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferensével, Salgó Attilával az adóbevalláshoz kapcsolódó kérdésekről.

Ha a bevallásban szerepel fizetendő személyi jövedelemadó vagy egészségügyi hozzájárulás, és ezek összege nem több mint 200 ezer forint, akkor idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés, amit a bevallásban kell jelölni. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22.

Ha valaki tavaly több önkéntes pénztárnak is fizetett, a bevallásban rendelkezni kell, hogy melyik pénztárhoz kéri a visszautalást. A kereső használatával a leggyorsabb a tervezet kiegészítése. A kereső mezőbe be kell írni az “önkéntes pénztár” kifejezést vagy a “137″-es kódszámot és a találatokból ki kell választani a megfelelőt.

Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, akkor a visszautaláshoz meg kell adni vagy a bankszámlaszámot vagy a postai címet, attól függően, hogy az adózó miként szeretné visszakapni az év közben többletként befizetett adót.

Ha valaki elakad a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy akár a felajánlásban, annak segítenek a NAV rövid tájékoztató videói:

Címkék