Még hónapokig díszítik a városközpontot az utcaművészek alkotásai

Sikerrel zajlott az első élő faldekorálás Érden. A Szepes Gyula Művelődési Központ és az Érdi Ifjúsági Önkormányzat által szervezett Live Street Art versenyen 10 művész mérte össze tudását és kreativitását az érdi Főtéren, az egyenként 2×3 méteres falrészeken. A cél az utcai, vagy köztéri művészetnek nevezett műfaj megismertetése volt, a téma pedig a fogyasztói társadalom a közösséggel és kapcsolatokkal szemben.

Hasonló tartalmaink:

A színes alkotások még láthatók a Főtéren, és a tervek szerint még hónapokon át színesítik a várost egy másik helyen – mondta az Érd FM 101,3-nak a művelődési központ igazgatója. Az alkotók között volt profi graffitis-street artos, végzett képzőművész, hallgató a képzőművészetin, de olyan amatőr is, aki autodidakta módon képezte magát. Nagyon széles volt a paletta, ami az alkotásokon is látszik – tette hozzá Wolf Katalin.

Szeretnék életben tartani a Live Street Artot. Vagyis jövőre is megrendeznék a köztéri művészek versenyét, de erről még folynak az egyeztetések – mondta Wolf Katalin igazgató. Arról is beszélt, hogy a résztvevő művészek nagyon jó ötletnek tartják a kezdeményezést, és várják a folytatást. Hozzátette: abban az értelemben egyedülálló a rendezvény, hogy nem egy zárt körnek szólt, hanem a műfajjal nyitottak a nagyközönség felé.

A live street art versenyen a szakmai zsűri Ruzsnyák Péter alkotását találta a legjobbnak, így övé lett a 150 ezer forintos pénzdíj. A 2. helyezett Varga László, a harmadik Horváth Benedek lett, ők 100, illetve 50 ezer forint díjazásban részesültek. Különdíjat kapott, Juhász Nóra, Fazekas Levente, Mészáros Patrik és Horváth Zoltán.

Címkék