Bent maradt a Budaörs

A Merkantil Bank Liga NB II 36. fordulójában a Budaörs Tatabányán meglepetésre 4–2-re legyőzte a Soroksár SC-t, ezzel Bognár György együttese matematikailag is biztossá tette másodosztályú tagságát. Az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjában 5–1-re ütötte ki a Videoton FC második csapatát, ám a listavezető ETO FC Győr is nyert, így Limperger Zsolt alakulata ezüstérmet szerzett. A Diósd nem utazott el a Kaposvári Rákóczi FC elleni mérkőzésre.

Hasonló tartalmaink:

Stieber András negyed óra után szerezte meg a vezetést a Soroksár ellen a Budaörsnek, majd tíz perccel később Horváth Roland is beköszönt. A szünet előtt még Lovrencsics Balázs szépített, ám a fordulás után Petró Balázs ismét kettőre növelte a „hazai” előnyt. Ezt követően a hajrában Lovrencsics ismét eredményes volt, de a 93. percben Sajbán Máté állította be a 4–2-es hazai győzelmet. A Budaörs ezzel 46 pontot gyűjtve matematikailag is biztossá tette másodosztályú szereplését, sőt, a hátralévő két körben a tizennegyedik helyről is jócskán előreléphet.

Merkantil Bank Liga NB II, 36. forduló
Budaörs–Soroksár SC 4–2 (2–1)
Gsz.: Stieber A. (15.), Horváth Roland (26.), Petró B. (73.), Sajbán Máté (93.), ill. Lovrencsics B. (39., 88.)

Az NB III Nyugati csoportjának 32. fordulójában az Érdi VSE hazai környezetben simán, 5–1-re legyőzte a Videoton FC második csapatát, ezzel másodikként zár a bajnokságban, mivel az ETO FC Győr otthon tartotta a három pontot a Csornai SE ellen (Ilyenkor lennénk a télen Érdről Győrbe igazoló Csizmadia Zoltán helyében: első és második is lett a bajnokságban). Részletek itt

A Diósd az előző körben egyórás csúszással kezdte a Csepel FC elleni találkozóját, miután a csapat vezetése több hónapos fizetéssel tartozik a játékosoknak. Tiltakozásul a játékosok már akkor sem akartak kiállni, de a Kaposvár elleni mérkőzésre már el sem utaztak, így a versenykiírás értelmében gyaníthatóan a Somogy megyei együttes 3–0-s különbséggel megkapja a három pontot.

NB III, Nyugati csoport, 32. forduló
Kaposvári Rákóczi FC–Diósd A Diósd nem állt ki
Érdi VSE–Videoton FC II 5–1 (2–0)
Gsz.: Balázsovics (18.), Koós (20. – tizenegyesből), Pintér N. (52.), Kelemen (61., 65.), ill. Kondor (78. – tizenegyesből)

Kétszer vezetett, de kikapott az SZLK. A Pest megyei I. osztály 28. fordulójában a Százhalombattai LK a Tápiószecső FC vendégeként lépett pályára. Az utolsó előtti helyen álló vendég együttes Herczeg Simon duplájával előbb a nyolcadik, majd a 31. percben is megszerezte a vezetést, hiszen a kettő között egyenlített a házigazda. A fordulás után azonban átvette a kezdeményezést a vendéglátó, amely négy gólt lőtt és 5–2-re nyert. Ezzel a battaiak két fordulóval a vége előtt szinte biztosan kiesők, mivel öt pont a hátrányuk az előttük álló Halásztelekkel szemben (melyet a következő fordulóban vendégül látnak), de az NB III-ból a Diósd biztosan kiesett, így azon is múlhat az SZLK sorsa (a saját szereplése mellett), hogy a Dabas-Gyón FC és a Dunaharaszti MTK bent marad-e a harmadosztályban.

Pest megyei I. osztály, 28. forduló
Tápiószecső FC–Százhalombattai LK 5–2 (1–2)
Gsz.: Nagy B. (14., 73., 90.), Horváth M. (52.), Czerman (82.), ill. Herczeg Simon (8., 31.)

Eldőlt! Hiába vezette huszonkét fordulón keresztül a Pest megyei II. osztály déli csoportját, nem jut fel a Törökbálinti TC. Vörös Dávidék ugyan a 28. fordulóban 5–3-ra legyőzték a Taksony SE II-t, de a Fémalk Dunavarsányi TE 2–0-ra nyert Ráckevén. A TTC a hátralévő két körben már nem tudja ledolgozni hétpontos hátrányát. Pedig ezúttal nem rajtuk múlt. Vattamány Dávid az első, Obreczán Dániel a hetedik percben betalált, majd innen egyenlítettek a taksonyiak, de a fordulás utáni etapot 3–1-re nyerte a házigazda. Viszont hiába az 5–3-as győzelem.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 28. forduló
Törökbálinti TC–Taksony SE II 5–3 (2–2)
Gsz.: Vattamány (1., 47.), Obreczán (7.), Fekete László (68., 85.), ill. Kiss Gábor (14.), Tóth György (36.), Kupecz M. (65.)

A megyei harmadosztály délnyugati csoportjának utolsó előtti körében a Tárnok KSK hiába vezetett nagyon hamar két góllal, 3–2-re kikapott és fontos három pontot hagyott Délegyházán. A Diósdi TC idegenben magabiztosan verte 3–1-re a Szigetszentmárton KSE-t. A Dunafüred-Százhalombatta pedig 1–1-es döntetlent ért el hazai pályán a Bugyi SE második csapata ellen. Az Érdi VSE II nem tudott kiállni az FC Dabas harmadik gárdája ellen, így a házigazdák 3–0-s különbséggel megkapták a három pontot.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 25. (utolsó előtti) forduló
Délegyháza KSE–Tárnok KSK 3–2
Szigetszentmárton KSE–Diósdi TC 1–3 (0–1)
Gsz.: Horváth Márk (89.), ill. Kádár J. (34.), Fazekas Cs. T. (75.), Sárkány (92.)
Dunafüred-Százhalombatta–Bugyi SE II 1–1 (0–1)
Gsz.: Becséri (76.), ill. Tóth Tibor (35.)
A Sóskút SKE szabadnapos a fordulóban.

Megvan az első győzelem! Megszerezte első sikerét a Pest megyei női ¾ pályás bajnokság Nyugati csoportjában az Érdi VSE, miután a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásaként hazai pályán 2–1-re legyőzte a Gödi SE-t. A vezetőedzői feladatokat Hegedűs Csabától átvevő Takács György irányította csapat lejátszotta utolsó bajnokiját is, amikor a Piliscsaba SE vendégeként gól nélküli döntetlent ért el. A Tárnok KSK a záró fordulóban Ócsán nyert 4–1-re, míg a Törökbálinti LASE 4–0-lal küldte haza a Szigetszentmiklóst.

A bajnokság gólkirálynője a tárnoki Varga Gréta lett 30 góllal, mögötte a törökbálinti Sitku Zsuzsanna (26) és a szintén tárnoki Pap Lívia (15) végzett. A Tárnok KSK-nak hiába van csak egy veresége és két döntetlenje, a második helyen végzett a 18 találkozón mindössze három gólt kapó Vác-Deákvár SE mögött. A bronzérem a törökbálintiaké lett.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Érdi VSE–Gödi SE 2–1 (2–0)
Gsz.: Miklós B. (20.), Gyenese (27.), ill. Stiglincz (73.)

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 18. (utolsó) forduló
Ócsa VSE–Tárnok KSK 1–4 (0–4)
Gsz.: Ruttkai (67.), ill. Varga G. (8., 31.), Pap L. (14.), Marczel (40.)
Piliscsaba SE–Érdi VSE 0–0
Törökbálinti LASE–Szigetszentmiklósi TK 4–0 (3–0)
Gsz.: Sztaskó (2. – öngól), Sitku (11.), Vellner (20., 62.)

U19, NB III, Közép A-csoport, 26. (utolsó) forduló
Budaörs–Airnergy FC 1–0

U19, NB III, Közép C-csoport, 28. forduló
Törökbálint–Kőbányai Ifjúsági SE 0–2

U19, NB III, Középnyugati csoport, 26. (utolsó) forduló
Érdi VSE–Ikarus Maroshegy 3–2
Dunaújvárosi PASE Akadémia–Diósd 11–0
Szigetszentmiklós–Százhalombattai VUK SE 3–1

U17, NB III, Közép A-csoport, 26. (utolsó) forduló
Budaörs–Airnergy FC 2–3

U17, NB III, Középnyugati csoport, 26. (utolsó) forduló
Érdi VSE–Ikarus Maroshegy 4–1
Dunaújvárosi PASE Akadémia–Diósd 2–0
Szigetszentmiklós–Százhalombattai VUK SE 4–1

U15, NB II, Középnyugati csoport, 28. forduló
Diósd–Csákvári TK 2–2
Siófoki Bányász SE–Érdi VSE 5–0
Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Törökbálint 3–15

U14, NB II, Középnyugati csoport, 28. forduló
Siófoki Bányász SE–Érdi VSE 17–0
Szigetszentmiklós–Budaörs 2–1
Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Törökbálint 2–9
Diósd–Csákvári TK 3–1

(Fotó: Balogh István)

Címkék