Keserédes búcsú

Vereséggel, mégis bronzéremmel a nyakában zárta a szezon hazai bajnoki mérkőzéseit az ÉRD női kézilabda-csapata. Szabó Edina együttese már a Dunaújváros legyőzésével biztosította harmadik helyét a bajnokságban; az érmeket dr. Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkártól vehette át a csapat.  Janurik Kingáék ugyanakkor egy góllal (19–20) alulmaradtak a kiesés elől menekülő Mosonmagyaróvári KC SE-vel szemben.

Hasonló tartalmaink:

Rögtön a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést az ÉRD, miután Katarina Krpezs-Slezák volt eredményes, majd a folytatásban kétgólos előnye sokáig stagnált. Aztán a 18. percre fordítottak a vendégek, de az ÉRD Szabó Edina időkérését követően megiramodott és 11–8-ra ellépett. A szünetre mégis csak egygólos hazai előnnyel vonultak a felek.

Aztán a második félidőre „nem jött ki” az ÉRD. Varga József együttese a kapuban remeklő Szemerey Zsófiának és a rendezetlen érdi védekezésnek köszönhetően 38 perc után már 16–11-re vezettek. Az ÉRD tizenegy perces gólcsendet tört meg Gulyás Vanda góljával, de innentől kezdve a házigazdák csak rohantak az eredmény után. Olyannyira, hogy a 48. percben öttel ment a Mosonmagyaróvár (15–20). Ez az előny pedig elégnek bizonyult vendég szempontból. Az ÉRD hiába nem kapott gólt a hátralévő tizenkét percben, csak Mireya González és Katarina Krpezs-Slezák lőtt két-két gólt. Az utolsó másodpercekben elkövetett vendég szabálytalanság ellenére az érdiek nem kaptak hetest, az időntúli szabaddobást pedig Kisfaludy Anett nem tudta belőni, így a Mosonmagyaróvár nagy lépést tett az NB I-es tagságért, hiszen pontszámban befogta a Budaörsöt és a Kisvárdát, amelyek egymás ellen játszanak a záró körben. Utóbbi két együttesnek a döntetlen jó eredmény, de bármelyik csapat veszít, kiesik (ha a Mosonmagyaróvár nem szerez ponto(ka)t a Dunaújváros elleni hazai meccsén).

– Végig küzdöttünk egymásért és sokan már leírtak minket, hogy mi leszünk a kieső csapat. Be akartuk bizonyítani, hogy minket nem szabad így leírni, meg tudjuk mutatni, nem hiába építettek nekünk egy nagyon szép csarnokot, ott a város is. Örülök, hogy sikerült ezt véghezvinnünk, egymásért küzdve igazi csapatjáték volt ez – mondta Szemerey Zsófi, az MKC SE kapusa.

– Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak a győzelemhez. Jól játszottak, de nem vagyok elégedett a játékunkkal. Nem a mi napunk volt, próbálkoztunk, de nem hallgattunk Edinára. Remélem, hogy a következő meccsen sokkal jobban játszunk, de végezetül boldog vagyok, mert ismét a harmadik helyen végeztünk. Kemény szezonunk volt, ahol voltak jó és rossz meccseink is, viszont jól végződött – mondta Andjela Bulatovics.

K&H női kézilabda liga 25. forduló
ÉRD–MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE 19–20 (11–10)
Érd, 1100
néző. V: Felhő, Öcsi
ÉRD: JANURIK – KRPEZS 7 (2), M. González 4, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 1, Klivinyi 3, Fekete B. Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté, Szabó L. 1 (1), Kiss N. 1, Araújo, Barján, Gulyás 1, Takács K. Edző: Szabó Edina

MKC: SZEMEREY – VUKOJEVICS 4, Csala, BOUTI 1, Gyimesi 2, Gerháth 2, Bízik R. 3 (1). Csere: Wéninger (kapus), Kopecz, HAJTAI 4, Bízik B. 2, Élő 1. Edző: Varga József

Az eredmény alakulása: 7. perc: 4–2. 18. p.: 7–8. 27. p.: 11–8. 38. p.: 11–16. 44. p.: 14–18. 48. p.: 15–20.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: –
Úgy készültünk, hogy nem is százszázalékosan – hiszen a körülményeket nehéz figyelmen kívül hagyni –, de maximális energiával fogunk ezen a mérkőzésen küzdeni önmagunkért. Mindenki tudta, ma lesz az éremátadó. A szurkolóink eljönnek és együtt szerettünk volna ünnepelni. Nyilvánvalóan a harmadik helyet, a győzelmet és egy jó kézilabdát. Úgy indult a mérkőzés, hogy ez meg is volt. Meg volt az esélye, hogy akár egy nagyobb arányú győzelmet arassunk. Ez rövid ideig tartott, lehetett látni, hogy van erő az embereikben, de gyorsan szétesett a játékunk, ami koncentrációhiányból fakad. Csak az embereknek szét kell nézni, hova helyezik önmagukat, milyen játékosnak tartják önmagukat. Bármennyire is örülök a harmadik helynek, bármennyire is elégedett voltam a csapat munkájával ebben az évben, bármennyire is szerettünk velük dolgozni Rácz Marianne kollégámmal, de ez a mai mérkőzés egy fájó pillanat. Nem is nagyon tudok rá szavakat találni. Pár hete volt egy alapos kirohanásom egy tízgólos győzelem után. Azt hiszem, ezekben a pillanatokban meg lehet érteni, milyen nehéz dolga van az edzőknek, ahhoz, hogy az embereket össze tudják tartani. Ez egy szomorú pillanat és mivel vereségről van szó, az edző felelőssége nagyon nagy. Ennek a mérkőzésnek a felelősségét magamra vállalom. Nem úgy kellett volna a játékosokat felkészíteni, mint ahogy felkészítettem őket. Még van egy mérkőzésünk, most változtatunk.

Varga József: – A mérkőzésre rányomta bélyegét, hogy az ÉRD már megszerezte a bronzérmet – amihez szívből gratulálok nekik –, mi pedig az életünkért, illetve a bennmaradásért küzdöttünk és küzdünk tavasszal a sok szerencsétlen körülmény ellenére is. Ez elsősorban koncentrációban mutatkozott meg a két csapat között. A hazai csapat sok ziccert hibázott, mi pedig a végjáték kivételével fegyelmezetten, taktikusan tudtunk dolgozni.

(Fotó: handballerd.hu)

 

Címkék