Kortárs kiállítás a Megyeházán

Kortárs képzőművészeti kiállítássorozat kezdődött a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében május 19-én. A pesti Megyeháza Városház utcai épületében először a Dunakeszi járás képzőművészei mutatták be alkotásaikat. Júniusban érdi alkotók munkái is láthatóak lesznek a Megyeházán.
Hasonló tartalmaink:
A tervek szerint egy éven keresztül tartó művészeti tárlat keretében havonta más-más Pest megyei járás tehetséges képzőművészeinek műveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Első alkalommal a dunakeszi DunArt Művészeti Egyesület tagjainak  alkotásait állították ki: a festmények, szobrok, fotók mellett plakát és gobelin is került a falra.
A megnyitón köszöntőt mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. Mint fogalmazott, „a mai embernek, ha itthon van, nem nagyon jut ideje a művészetre, bezzeg ha külföldre megyünk, sokkal szívesebben keressük fel a múzeumokat. Ezzel a kezdeményezéssel a hazai kortárs művészekre szeretnénk felhívni a figyelmet úgy, hogy a kiállított műveik elutazás nélkül a munkahelyen néhány perc alatt megtekinthetők, és egyben esztétikai kikapcsolódást is jelentenek”.

A dunakeszi művészek munkái egy hónapon keresztül láthatóak a pesti Megyeháza épületében. A kiállítássorozat júniusban az érdi és nagykőrösi alkotók bemutatkozásával folytatódik.

(Cikk és fotó: Pest Megyei Kormányhivatal)

Címkék