Csatornatársulat: május végéig lezárják az LTP-számlákat

Pénteken tartotta éves küldöttgyűlését az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat. Az ülésen elfogadták a társulat pénzügyi elszámolását, és mint elhangzott: május végéig lezárnak szinte minden, a csatorna-hozzájárulással kapcsolatos lakástakarék-pénztári számlát. Azoknak, akiknek elmaradásuk van, a továbbiakban a társulat számlájára kell fizetniük a részleteket.  

Hasonló tartalmaink:

A 17 ezer ingatlantulajdonost képviselő küldöttek egyhangúlag elfogadták a társulat 2016. évi beszámolóját mérlegét, illetve a társulat 2017. évi pénzügyi tervét, és  elfogadták a 2008-2016 közötti időszak pénzügyi elszámolását is.

Mint Simó Károly alpolgármester, a társulat alelnöke hangsúlyozta: a társulat megvalósította a célt, amiért létrejött, azazhogy biztosítsa azt az önrészt, ami szükséges volt ehhez a hatalmas környezetvédelmi beruházáshoz.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A csatornázási programot idén ősszel pénzügyi szempontból is zárják: a lakástakarék-pénztári szerződésekkel kapcsolatban az OTP hamarosan befejezi az elszámolást. Azon társulati tagok szerződését, akik a meghatározott ütemezés szerint, rendben fizettek, már ősszel lezárták – ez mintegy háromezer szerződést jelent. A többi kilencezer is lezárásra került most tavasszal; erről a lakosok már megkapták az értesítést.

Mint Simó Károly elmondta, csupán pár száz szerződés van hátra – azok, ahol jogutódlás, elhalálozás, öröklés nehezítette az ügymenetet –, de napokon belül ezeket is lezárja az OTP. Aki még fizeti a hozzájárulást (mert később kezdte a törlesztést vagy elmaradása van), annak nincs más teendője, minthogy tovább fizeti a részleteket, a társulat számlájára.

A küldöttek megszavazták az intézőbizottság javaslatát, miszerint még mindig van részletfizetési lehetőség annak érdekében, hogy a ha nehezen is, de mindenki befizethesse a hozzájárulást.

A lakástakarék-pénztárból befolyó önrészt mintegy 2,3 milliárd forintos kötvénykibocsátással előlegezte meg a város, amit most törleszteni kell. Erre a forrás rendelkezésére áll, hisz a lakástakarékpénztári számlák kiutalásából érkezett összegeknek ez a célja. Ha a törlesztés megtörténik, kimondhatjuk: pénzügyileg is sikeresen lezárult ez a program – hangsúlyozta az alelnök, hozzátéve: a fennmaradó összeg a társulati tagokat illeti meg, akik ezt befizették.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A csatornázási program (a B programmal, házi átemelőkkel, kiegészítő beruházásokkal) 33 milliárd forintból valósult meg Érden és a társult településeken, és a munka jelentős része még 2013-ban befejeződött. Egyes csatornavédelmi munkálatok azonban még hátravannak: ilyen például a szervizútépítés – ennek keretében újul meg a közeljövőben a Tárnoki út, illetve az Ürmös utca.

2017 októberéig tart a kivitelezői garancia az új csatornahálózatra; ennek keretében garanciális javítások is zajlanak még. A tízezer utcaszakaszból mindössze 60-80-on jeleztek garanciális javítási igényeket, ami az elfogadott határok között van.

Címkék