Őszi programok nyugdíjasoknak

Az első félév utolsó ülését tartotta meg hétfőn az Idősügyi Tanács. Egyeztették az őszi és a téli hónapok városi rendezvényeinek időpontjait és arról is döntöttek, milyen kulturális műsorral köszöntik idén a szépkorúakat az idősek világnapján és az Érd Arénában megtartott közös karácsonyi programon.

Hasonló tartalmaink:

A Ki mit tud? műsor után egy kis nyári szünet következik, majd az érdi időskorúak augusztus végén már készülhetnek a nagyszabású, immár második Lecsófőző fesztiválra, amelynek idén is a Parkvárosi napközis tábor ad majd otthont augusztus 30-án – tudtuk meg az Idősügyi Tanács május 22-i értekezletén. A tagok abban is egyetértettek, hogy a fesztiválon a Kristály duó szolgáltatja a zenét, a résztvevőket pedig, mint tavaly, ezúttal is a Volánbusz szállítja a helyszínre és vissza.

Az idősek világnapján a városunkban élő Madarász Katalin és Tarnai Kiss László szórakoztatja majd a közönséget, a műsort szeptember 29-én tartják a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az idősek karácsonyán pedig december közepén, az Érd Arénába szervezett, nagyszabású gálaműsorral várják majd a városunkban élő szépkorúakat.

A legutóbbi értekezleten a tagok arról is döntöttek, milyen témákkal folytatódjon az Érdi Szenior Akadémia őszi szemesztere. Így szeptember és október két utolsó szerdáján többek között a pszichológiai és pszichiátriai problémák, valamint a demencia kezeléséről, az időskori közlekedés és vezetési problémákról, valamint a személyes adatok védelméről hallgathatnak majd szakelőadásokat városunk nyugdíjasai. Mint elhangzott, egyre nagyobb érdeklődés övezi ezeket az előadásokat, számos pozitív visszajelzés érkezett az idősek részéről, hogy örömmel vettek részt a programokon, s ha ez így marad, a jövőben akár gyakorlati kurzusokat is indíthatnának egy-egy témában, például a számítógép kezelését és alkalmazását illetően.

A továbbiakban Simó Károly alpolgármester (Fidesz-KDNP), az Idősügyi Tanács elnöke beszámolt arról, hogy a közelmúltban nagyszerűen sikerült a Barátkozzunk nyugdíjas klubbal szervezett Duna-parti séta, ezért úgy döntöttek, hogy rendszeressé teszik, s szívesen látják mindazokat, akik csatlakozni kívánnak hozzájuk. Ugyanakkor olyan programok megvalósításán is dolgoznak, amelyekbe egyszerre több korosztály is bekapcsolódhat, mint például a közös sütés-főzés, kertészkedés, séta, vagy kerékpározás, amelyekre unokáikat is magukkal hozhatják az idősek.

Az ülés végén Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke a település utcáin nemrégen felbukkanó csalókra hívta fel a figyelmet. Két férfi „vegyszeres csatornatisztítás” címén kísérel meg pénzt kicsalni a gyanútlan emberektől. Folyóméterenként 2400 forintot számláznak ki – tulajdonképpen a semmiért. Az elnök azt is kérte, a nyugdíjasklubok vezetői feltétlenül tájékoztassák az időseket arról is, hogy a kocsibeállók megépítésére ne kössenek úgy üzletet, hogy előtte nem tájékozódtak az árakról és az ajánlatot tevő idegenekről. Ha bármi gyanúsat észlelnek, hívják bátran a 06-30-2000-890 telefonszámot! A polgárőrök hamar odaérnek és ők jól tudják mi a teendőjük – zárta szavait Macsotay Tibor.

(Érdi Újság)

Címkék