Idén is Idősek Karácsonya

Melyiket a kilenc közül? címmel ad elő egy igazi karácsonyi darabot a Múzsák Társulat az érdi nyugdíjasoknak. az Idősek Karácsonyát ebben az esztendőben is az Érd Arénában rendezik, december 13-án, 15 órától. Ezerkétszáz időskorút látnak vendégül; az ingyenes jegyeket a nyugdíjasklubok, – szervezetek, valamint az idősellátók már megkapták, és a Szepes Gyula Művelődési Központban december 3-ától lehet igényelni egyéni jegyeket is.

Hasonló tartalmaink:

Ingyenes jegyet érdi lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok igényelhetnek, a készlet – mintegy ötszáz darab – erejéig. A jegyek átvehetők a Szepes Gyula Művelődési Központban, annak nyitvatartási ideje alatt, reggel nyolc és este hét óra között.

– Minden évben azon igyekszünk, hogy aki szeretne, eljusson erre a rendezvényre. Kérjük azokat, akik tagjai valamelyik nyugdíjasklubnak, érdeklődjenek e szervezetnél, vagy ha nem, mihamarabb jelezze szándékát a művelődési központban – mondta lapunknak Simó Károly alpolgármester, az Idősügyi Tanács elnöke.

Az Idősügyi Tanács idei utolsó ülésén a tagok áttekintették a jövő esztendőre tervezett programokat is: folytatódik a Szenior Akadémia, nem marad el a szenior sakkverseny, a lecsófőző fesztivál, lesz  sportnap, az idősek világnapja, illetve karácsonya sem.

A Szenior Akadémia következő félévi témáiról is határoztak a tagok, ezek a következők: Monspart Sarolta: Élj egészségesen; dr. Jászberényi József: Van Gogh, avagy a szeretet nélküli élet pszichopatológiája; Báthory Szilvia: Esések, veszélyek – a gyógytorna szerepe; Kovács György: Idős szülők, felnőtt gyerekek.

Az Idősügyi Tanács tagjai szorgalmazták, hogy a jövő évben legyenek sportos programok, illetve tavasszal sportnap is,  hiszen a mozgás az idősek számára is nagyon fontos. Czinderné Tassi Beáta  rendezvényszervező (Szepes Gyula Művelődési Központ) felhívta a figyelmet egy már létező, ingyenes lehetőségre is: ez az úgynevezett meridián torna, amelyet hétfőn és kedden reggel kilenc órától tíz óráig tartanak a Szepesben, teljesen ingyenesen, kifejezetten az idősekre fókuszálva – ehhez a programhoz is csatlakozhat az, aki kedvet érez egy kis mozgásra.

Címkék