Örökzöld dalcsokor a szépkorúaknak

Az idősek világnapján idén ezer szépkorút látnak majd vendégül a művelődési központban, az ünnepi műsort ugyanis két egymást követő délután is előadják. Simonyi Krisztina és Zsiga László színművészek Cserháti Zsuzsa, Máté Péter és Szécsi Pál dalaival érkeznek Érdre; az előadásokra jegyek még igényelhetők a Szepesben. Az Idősügyi Tanács tegnapi ülésén szó esett a karácsonyi ünnepi műsorról is.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt időszak programjait értékelték, és az év hátralévő hónapjaira tervezett eseményeket tárgyalták meg az Idősügyi Tanács tagjai hétfői összejövetelükön.

Holnap indul a Szenior Akadémia őszi szemesztere (részletek itt), és szeptember végén kerül sor az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségre – ami újdonság, hogy idén két egymást követő napon is bemutatják ugyanazt a műsort, tavaly ugyanis sok érdeklődőnek nem jutott jegy.

Szeptember 27-én és 28-án Simonyi Krisztina és Zsiga László színművészek Cserháti Zsuzsa, Máté Péter és Szécsi Pál dalait adják elő kilencven percben a Szepes Gyula Művelődési Központban. A nyugdíjasklubok, intézmények tagjain kívül egyéni jelentkezők is igényelhetnek jegyet a Központban, a készlet erejéig (ha elfogynak a jegyek, azt a művelődési ház a facebook-oldalán jelzi majd).

– Már most tervezzük az Idősek Karácsonyát, ami idén december 13-án lesz, az Érd Arénában, 15 órakor. A Múzsák Társulat adja majd elő a Melyiket a kilenc közül? című darabot – tette hozzá az elnök, aki elmondta azt is: szeretnék élővé tenni az érdi és a lévai idősek között kialakult köteléket, amiben nagy segítségükre lehet az internet: az egyik közösségi oldalon alakítanának egy csoportot, ahová azokat vennék fel, akik érdeklődnek a lévai kapcsolatok iránt.

Az Idősügyi Tanács ülésén Hajdu Imre tűzoltó ezredes, az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője felajánlotta, hogy – egy országos program keretében – nyugdíjas klubokban, illetve egyéb szervezeteknél előadást tartanak a tűzvédelmi szabályokról, a tüzelőberendezések használatáról, az elektromos berendezésekről. A szakember elmondta: a statisztika azt mutatja, hogy az idősebbek esetében gyakrabban előfordulnak különféle háztartási balesetek, tűzesetek.

 

 

Címkék