Találkozás az érdi pincesorral

Óriási sikere volt a hétvégén megrendezett jubileumi Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozónak. Számtalan család, baráti társaság választotta az érdi pincesort, ahol ezúttal a legkisebbektől a felnőttekig, mindenki talált számára megfelelő programot. Sokan voltak, akik most először jártak a Mély utcai borospincéknél, de az biztos, hogy nem utoljára tették. 

Hasonló tartalmaink:

Minden várakozást felül múlt a Pincetulajdonosok Egyesületének újítása, ugyanis a rendezvény helyszíne és a városközpont között városnéző kisvonattal szállították a vendégeket. A dotto kezdéstől a programok végéig szinte folyamatosan tele volt, rengeteg család döntött úgy, hogy ezt az utazási formát választja.

A Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozó a jubileum évében a családi programokra helyezte a hangsúlyt és bábszínházzal, gyermekkoncertekkel, kézműves udvarral és állatsimogatóval kedveskedett a legkisebbeknek. Sokan egész nap kint voltak, de sok fiatal szülőt lehetett látni délelőtt, majd este a táncházban és a nyárköszöntő retro discoban is.

Hatalmas érdeklődés övezte a Hudák Mihály által vezetett pincetúrát is. Délelőtt és kora délután mintegy félszázan voltak kíváncsiak a présházak látogatásra. A Pincetulajdonosok Egyesületének elnöke rendkívül élvezetes előadás keretében vezette végig a nyitott pincékben a vendégeket, akik arról is meggyőződhetek, hogy az érdi borok kiválóak.

A nemzetiségi találkozó az ünnepélyes felvonulással kezdődött. A németek, a bukovinai székelyek, az erdélyi magyarok és székelyek, a horvátok, a lengyelek, a görögök és a szlovákok a Termál Hotel Ligettől indultak. A színpompás menetet követően került sor a megnyitóra, ahol T. Mészáros András polgármester elmondta, hogy a rendezvény kiemelt városi rendezvény rangot kapott, hiszen a jó helyszín, a jó borok és a színvonalas programok rászolgáltak a címre. A polgármester köszöntőjét követően katolikus és református áldásban részesítették a szőlőhegyet és a jövő évi bortermést, majd átadták a Pincetulajdonosok Egyesülete által szervezett regionális borverseny eredményeit, ahol az érdi gazdák számtalan aranyat, ezüstöt és bronz minősítést kaptak. A vándorkupát is egy érdi gazda nyerte, ugyanis a régió legjobb borait Lucza István készítette.

Nézze meg az ÉRD TV Lucza Istvánnal készített interjúját!

A program ezután a nemzetiségek műsorával folytatódott, mindnyájan nagyon kitettek magukért, a lelkes közönség vastapssal, füttyszóval, éljenzéssel köszönte meg a színvonalas bemutatókat. A főműsorszámot a Szőlővirág Táncegyüttes “perpatvar” elnevezésű koreográfiája vezette fel. A mű azt a réges-régi történetet idézte fel, melyet az egész ország ismer a “Haragusznak a battai gazdák, ellopták az ercsiek a hagymát” kezdetű dalból. Az érdi Kőrösi iskolában próbáló általános iskolás korú gyerekek bemutatóját követően a Pittyendáré Zenekar adott nagy sikerű koncertet, amelyben közreműködött a Magtár Néptánccsoport. A Pittyendáré Zenekar táncháza után DJ Szeder tartott nyárköszöntő retro discot.

(fotó: Boros Sándor)

Címkék