Köszönjük Pala! Köszönjük Bálna!

Mint arról az Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II mérkőzés (2–2) után beszámoltunk, Limperger Zsolt csapatától az idény lezárultával távozik Érdről Palásthy Norbert és Gyurácz Bálint – számolt be az Érdi VSE honlapja.

Hasonló tartalmaink:

A 36 éves váci Palásthy Norbert pályafutása során a Vác mellett megfordult a Budapest Honvédban, a Paksi FC, a Mezőkövesd-Zsóry, az Egri FC, a Ferencvárosi TC és a Veresegyházi VSK csapataiban is. A 2014/2015-ös szezon felénél csatlakozott az Érdi VSE-hez Veresegyháztól. Első idényében – fél év alatt – hét meccsen háromszor volt eredményes, mellyel a csapat megnyerte a Pest megyei első osztályt és feljutott a harmadosztályba. A 2015/2016-os évadban tíz góllal segítette Limperger Zsolt együttesét, míg idén csupán egyszer volt eredményes, de a Gyirmót FC Győr második csapatának lőtt találata győzelmet ért a csapatnak.
Palásthy „civilben” a Ferencvárosi TC játékos-megfigyelőjeként dolgozik, s a fővárosi zöld-fehérek öregfiúk csapatában kilenc meccsen ugyanennyi gólt szerzett.

0605_Pala_3

Mi lesz veled?
Nem tudom még. Ez egy családi döntés lesz, a feleségem és a kisfiam rengeteg áldozatot hozott, hogy én tudjak futballozni. Az hozzátartozik, hogy a Ferencvárosnál dolgozom és Vácon lakom, így munka után jöttem ki edzésre és fél tízre értem haza, így nagyon sokat köszönhetek nekik. Nagyon sajnálom, hogy ez véget ért, mert nagyon szerettem Érden játszani és egy kicsit már érdinek is érzem magam, de ezek az évek nem fognak csak úgy elmúlni. Hogy fogok-e még futballozni, azt nem tudom, a Fradi öregfiúk csapatában biztosan, de hogy mit hoz a nyár, még nem tudom, Még az is elképzelhető, hogy nem mint futballista, hanem más szerepkörben fogom segíteni az érdi egyesületet.

Aki ismer téged, tudja, a hangod nem szokott ilyen nyugodt és ahogy hallom kicsit keserű lenni.
Én mindig szeretek tűzzel és vérrel edzeni. Mindig apró kis dolgokban, egy kólában, egy csokiban játszok, mert utálok veszteni, illetve a győzni akarás mindenek felett. Szomorú és csalódott vagyok, hogy ez véget ér, de el kell fogadni és itt van az ideje, hogy ezt ilyen szinten befejezzem.

Köszönjük, Palásthy Norbert, vagy ahogy az edzéseken gólszerzésnél mondod: Luca Toni Pala! További sok sikert kívánunk az élet minden területén!

Gyurácz Bálint Szombathelyen nevelkedett, ahol a Haladás színeiben az NB III-ban is bemutatkozott. Ezt követően Bükön húzott le két évadot, majd Százhalombattán három, Diósdon egy szezont töltött, mielőtt a 2013/2014-es évadban az akkor a Pest megyei I. osztályban szereplő Érdi VSE-hez igazolt.

0605_Balna_3

Az elmúlt négy szezonban eleinte középcsatárként és szélsőként is lehetőséget kapott, s huszonhét gólt szerzett. Ám munkahelyi teendői miatt kénytelen elhagyni csapatunkat, hiszen a Richter Gedeontól Németországban kapott állást.

„A Richter Gedeon Gyógyszergyárban dolgozom, ott kaptam egy lehetőséget, hogy Németországban folytassam a munkát. Egy rövidtávú dologról, azaz fél vagy egy évről van szó és ha minden jól megy, akkor Hamburgban fogok dolgozni. Ezek a tervek, aztán meglátjuk mi lesz a realitás.” – kezdte dr. Gyurácz Bálint.

„Azt még nem tudom pontosan megmondani, hogy a focitól teljesen elszakadok-e, mert nem derült még ki, hogy pontosan mikor megyek ki. Ha kikerülök, azért megpróbálok lehetőséget keresni, mert szeretem ezt a sportágat. Ez a németországi út nem egy kőbe vésett dolog, nem tudni, mikor jövök vissza, szóval meglátjuk. Nem akartam bezárni semmilyen kaput, mindenre nyitott vagyok.”

„A megye I-ben kerültem ide, amikor a Vác volt a nagy ellenfelünk, ott sikerült egy erőn felüli szezont teljesíteni és másodikak lettünk. Az egy nagyon szerethető csapat volt. Annak az alapjai viszik még most is ezt a csapatot. Az egy jó kis bajnokság volt. Utána a célkitűzés az volt, hogy nyerjük meg a bajnokságot. Akkor a Vecséssel voltunk nagy csatában, de magabiztosan, jó közösséggel nyertünk. Aztán következett az NB III. Amit mindenki tud, hogy soha sem látott bajnokság volt ez. Tavaly megszoktuk és nyolcadik helyen végeztünk, míg idén egy gyönyörű szezon volt. Azt gondolom, az a realitás, hogy a Győr nyerte meg a bajnokságot, ennek így is kellett történnie, de le a kalappal a csapat előtt. Ha ugyanígy együtt tud maradni a csapat, akkor jövőre eggyel fényesebb érem kerülhet a nyakakba.” – fogalmazott a 28 éves labdarúgó, akinek helyzete azért is érdekes, mert eleinte csatárként, szélsőként kapott szerepet, míg az elmúlt fél évben (a Soroksár elleni edzőmeccstől kezdve) már jobbhátvédként is bizonyított.

„Amikor eltört a lábujjam, kikerültem a kezdőből és a csapat jól teljesített így is. A támadószekció különösen. A mester akkor úgy gondolta, hogy a jobb bekként vet be. Az elején nagyon furcsa volt, ott is meg kell szokni a mozgásokat, főleg a védekezésben. Soha nem játszottam ezen a poszton, de aztán a Videoton elleni mérkőzés már olyan volt, ami elfogadható, amire lehetett építeni.” – tette hozzá.

„Nagyon sajnálom, hogy nem idén nem tudtam stabilan játszani, illetve azt, hogy jövőre nem tudok az Érdi VSE-ben játszani, de ez újdonság volt az életemben.” – zárta Gyurácz Bálint.

Köszönjük, Bálna! További sok sikert kívánunk az élet minden területén!

(kiemelt kép: Balogh István)

Címkék