Évadzáró a tollaslabdázóknál

Pünkösd hétfőn hetven fővel rendezte meg az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya és az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola a Naaaagy Évadzáró Csoki Kupát, melyet a szokásokhoz híven tizenkét kategóriában hirdettek meg – számolt be róla az érdi-vse.hu.

Hasonló tartalmaink:

A Batthyány Tornacsarnokban rendezett eseményre 45 fiú/férfi és 25 lány/női tollaslabdázó érkezett. A jó hangulatban telt torna elsődleges célja a versenyzési lehetőség biztosítása, illetve természetesen a sportág megszerettetése, épp ezért a versenyre bárki nevezhetett egy tábla csokoládéval.

Az első három kategóriában a Harmos-család tarolt, miután az egyes korcsoportban Harmos Boldizsár, a kettesben Harmos Borbála, a hármasban Harmos Márton lett az aranyérmes. A legkisebbeknél még Kis-Kasza Arabella végzett az élen. Ezt úgy tette, hogy ugyan nem volt lány ellenfele, de a fiúk között is ötször nyert egy vereség mellett, tehát itt második lett volna. A kettes csoportban Nusser Ádám győzött. A III. korosztályos lányoknál pedig Becker Vanda úgy végzett az élen, hogy szettet sem veszített, így megérdemelten vehette át a torna legjobb női játékosának járó trófeát, melyet a férfiaknál Kis-Kasza Miklós kapott, hiszen nemcsak a IV. korcsoport versenyeit, hanem a felnőtt A-kategóriát is megnyerte. Előbbiben a lányoknál Szalai Vivien, utóbbiban Soltész Nikol lett az aranyérmes. A felnőtt B-kategóriát pedig Urbánné Turi Anita és Süvegjártó Zoltán nyerték meg.

– Egyet leszámítva minden meccset megnyertem, de ott már fáradt voltam. Jó évem volt, lehetett volna jobb is, de elégedett vagyok ezzel – kezdte Kis-Kasza Miklós, aki néhány hete a korosztályos válogatott tagjaként, egy évvel fiatalabb versenyzőként szerzett aranyérmet fiú párosban a horvátországi Dubrovnyikban tartott nemzetközi viadalon. – Edzettem egy indiai edzővel a válogatottban, ezáltal sokat fejlődtem, az ütéseim és a leütéseim is jobbak lettek – mondta a csapat egyik legtehetségesebb játékosának számító Kis-Kasza Miklós. – Több nagyon jó csapattársam is van, de nekem az a célom, hogy megnyerjek mindent – tette hozzá.

 

2700_tollas_1 (2)

 

– Nagyon sikeresnek ítéljük ezt az évadot a saját szempontjaink alapján. Mi elsősorban egy utánpótlás egyesület vagyunk, amely egyre jobban bekapcsolódik a versenysportba is, de az elsődleges cél nálunk a diákolimpiai részvétel. Idén rekordszámú dobogós és pontszerző helyet tudtunk szerezni, jelzi ezt, hogy sorozatban harmadszor nyertük el a legeredményesebb általános iskola és csapat díját is – mondta az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője, Tornai Tibor.  A szakosztály sportolói három alkalommal is megmérették magukat külföldön, többen a korosztályos válogatottakban szerepeltek, továbbá a magyarországi versenyeken való részvétel mellett öt Csoki Kupát is rendezett az egyesület.

Dobogós helyezések, NAAAAAGY ÉVADZÁRÓ CSOKI KUPA:
I. korcsoport, fiúk:
Harmos Boldizsár, Zsarnai Milán, Körmendi Gergely és Szabó Domonkos
I. kcs., lányok:
Kis-Kasza Arabella
II. kcs., fiúk:
Nusser Ádám, Horváth Levente, Kis-Kasza Fábián és Bernáth Máté
II. kcs., lányok:
Harmos Borbála, Lepkó Dorottya, Novák Rebeka és Szabó Lili
III. kcs., fiúk:
Harmos Márton, Zsarnai Marcell, Dulcz Domos és Horváth Barnabás
III. kcs., lányok:
Becker Vanda, Torba Katica, Schvirján Zsófia és Tiborcz Janka
IV. kcs., fiúk:
Szalai Vivien, Györgylőrincz Krisztina, Takács Tünde
IV. kcs., lányok:
Kis-Kasza Miklós, Horváth Bence, Wang Ou Yang és Novák Barabás
Felnőtt női „A”:
Soltész Nikol, Boros Boglárka, Bugyenszki Adrienn és Demeter Judit
Felnőtt női „B”:
Urbánné Turi Anita, Bernáth Beáta, Soltészné Vígh Andrea és Schvirjánné Virlics Mónika
Felnőtt férfi „A”:
Kis-Kasza Miklós, Kollár Tamás, Kármán Miklós és Lencsés Ernő
Felnőtt férfi „B”:
Süvegjártó Zoltán, Soltész Ferenc, Schvirján János és Gyöngyösi József

Címkék