Ünnepelt a Treff

Fennállása és megalapítása tizedik évfordulóját ünnepelte a Treff 07 SE a Piroska utcai Nyitrai Tamás Sportcsarnokban. A jubileumi tornán eredetileg négy utánpótláscsapat vett volna részt, de a kezdés előtt bő egy órával az Alba Regia lemondta a részvételt, így a házigazdák mellett a Várpalota és a Rácalmás U14-es, illetve U12-es csapatai versengtek, valamint a Treff öregfiúk csapata játszott egy mérkőzést az újságírókból álló csapattal.

Hasonló tartalmaink:

Amikor vége a szezonnak és a gyerekek leeresztenek, akkor nehéz célokat megfogalmazni. Nyilván a Treff tizedik évfordulóját ünnepeljük, de ezen kívül baráti kapcsolatok kialakítása is cél – mondta Firnicz József, a Treff 07 SE és a Kőrösi Kölyök DSE edzője, az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola testnevelője.  – Megtehettük volna, hogy olyan csapatokat szervezünk, akiket simán megverünk, de nem. Mi sokkal jobban szeretjük, ha fel tudjuk mérni magunkat – tette hozzá.

IMG_2515

A Treff 07 SE a 2016/2017-es évadban az U14-es csapattal a Kovács László Régió másodosztályában szerepelt, ahol a felsőházban utolsó helyen végzett. Ennek oka, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség versenykiírása értelmében van egy minimum létszám, melyet többször nem tudott teljesíteni a klub, ami miatt a hivatalos eredmény 10–0 lett az ellenfél javára.

– Azon fogunk igyekezni, hogy létszámban rendbe tegyük magunkat. Az, hogy ez minőségben mit jelent majd a jövőben, más kérdés. Nem úgy működik a kézilabda, hogy holnap már van tíz-tizenkét játékosunk, aki megnyeri a mérkőzéseket – jegyezte meg Firnicz József.

– Egy-két évvel fiatalabbak vagyunk a korosztálynál, de így is sikerült a másodosztály felsőházába jutnunk, ott nem tudunk olyan sok meccsen jól szerepelni, de ez egy viszonylag jó szezon volt – összegzett a Treff U14-es játékosa, Liziczay Bence.

IMG_2540

– Az év nem volt rossz, mert a felsőházban vettünk részt, de azért, mert sosem volt meg a csapat. Már öt éve itt vagyok a Treffben, idén pedig a lövőerőmöm sokat tudtam javítani – mondta Kovács Balázs.

– Jól kezdtünk, de a végére kezdtünk leengedni, mert nem voltunk elegen és ez rombolta a morálunkat – jegyezte meg Várhalmi Botond, aki négy éve erősíti a Treffet.

– Tíz év egy komoly időszak. Eszembe jutottak azok a napok, amikor elhatároztuk, hogy létrehozunk egy egyesületet. Megalakultunk egy kézilabdacsapattal, aztán jött a kosárlabda, a női röplabda. Elkezdtünk fejlődni, csináltuk a Treff Diákprogramot Érden négy sportágban az iskoláknak. Különböző sikereket értünk el. Tavaly júniusban 167 igazolt játékosunk volt – kezdte a klub elnöke, Cselovszky Lajos, aki a néhány éve elhunyt Nyitrai Tamással közösen hozta létre a Piroska utcai létesítményben a Treff 07 Sportegyesületet. – Nagy eredménynek tartom, hogy a nálunk sportoló gyerekek 97 százaléka érdi kötődésű, de különböző karitatív munkákat is végeztünk. Kis egyesület vagyunk, elsősorban utánpótláscsapatok vannak. A gyerekek sportolását akarjuk biztosítani és egyre többeket bevonni – fűzte hozzá a klub elnöke.

Címkék