Mórás sikerek a diákolimpián

A Móra iskola nyolcfős csapata két arany- és egy bronzérmet, valamint két negyedik helyezést szerzett a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége által rendezett atlétikai diákolimpia döntőjében, amit május 19-21. között rendeztek Nyíregyházán.

Hasonló tartalmaink:

A szép eredmény mellett külön öröm, hogy az idén kiemelkedően nagy létszámú, nyolcfős csapat utazhatott a Móra iskolából a FODISZ diákolimpiai döntőjére, annak köszönhetően, hogy a Pest megyei válogató bajnokságon aranyérmet szereztek – tudtuk meg Kevereschánné Szabó Mária testneveléstanártól. Mivel az utazást a KLIK biztosította, a május 10-i, megyei válogató versenyre el tudtak vinni fiatalabb tanulókat is, hogy kipróbálják magukat, élményeket szerezzenek.

– Diákjaink a megyei bajnokságon tíz arany-, hat ezüst- és két bronzérmet szereztek. Győztes tanulóink alkották annak a csapatnak a gerincét, amely aztán Pest megyét képviselte a diákolimpiai döntőn. A nyíregyházi, három napos esemény hatalmas élmény volt a fiataloknak, hiszen a versenyek mellett sokféle programmal várták őket a szervezők A diákolimpiai döntőn a nagy hőség ellenére is kiválóan szerepeltek a gyerekek: Rafael Dávid megvédte tavalyi bajnoki címét súlylökésben, és meglepetésre bronzérmes lett kislabdahajításban. Ami tavaly nem sikerült Balog Mariannak, az idén igen: megnyerte a női súlylökést. Kurcsi Sándor 4. lett magasugrásban, Kanalas István szintén a 4. helyet szerezte meg távolugrásban. Minden versenyzőnk sportszerűen, példamutatóan versenyzett, amivel nagy örömöt szereztek nekünk. Büszkék vagyunk rájuk, a kitartásukra és a szorgalmukra – tette hozzá a pedagógus, aki évek óta készíti fel tanítványait a különböző sportversenyekre. Mint lapunknak elmondta, ez volt az utolsó diákolimpiája: ősszel nyugdíjba megy.

Rafael Dávid és Balog Mariann is utoljára versenyzett az iskola színeiben: hamarosan elballagnak. Mindketten egy speciális XI. kerületi iskolában tanulnak tovább és szereznek szakmát. Mint lapunknak elmondták, a versenyzést ott is szeretnék folytatni.

– A sport azért fontos ezeknek a gyerekeknek az életében, mert egyenlő esélyekkel indulhatnak az egészséges diákokkal, sikerélményeik lehetnek, és megtapasztalják, hogy kitartással mi mindent elérhetnek. Két diákolimpiai bajnokunk is nagyon szorgalmasan gyakorolt: Dávid például hétvégére hazavitte a súlygolyót, hogy otthon is tudjon készülni – hangsúlyozta  Kevereschánné Szabó Mária, aki még egy versenyre készül diákjaival: a napokban, Gödöllőn megrendezésre kerülő országos mezei futóbajnokságon három mórás tanuló indulhat.

(Érdi Újság)

Az időközben lezajlott mezei futóbajnokságon Juhász Krisztina 8. osztályos tanuló országos bajnok lett 3000 m-en, Süle Zsolt 3. osztályos diák a 2000 m-es távon a 7. helyet szerezte meg.

 

 

 

Címkék