Csak előre!

Befejezte második szezonját a Budapesti Honvéd SE-Érd kihelyezett szakosztálya. A 2002-es korosztály hazai pályán, az ÉRD Arénában szállt vízbe a rájátszás hetedik körében a 9-16. helyek eldöntéséért.

Hasonló tartalmaink:

Az érdiek nem kezdték jól a mérkőzést, a második negyed közepén háromgólos hátrányban voltak, de felkapaszkodtak és a nagyszünetre 4–4-es döntetlennel vonultak a felek. A térfélcsere után viszont a dorogi Új-Hullám SE ismét meglépett, ezt a hátrányt pedig nem tudta eltüntetni Fazekas Márton együttese. A 9–8-as vereség pedig azt jelentette, hogy az érdiek a 13. helyen végeztek a bajnokságban.

Ez a szezon azonban jóval sikeresebb volt, mint a tavalyi. Akkor a csapat mindössze egy győzelmet aratott, míg idén az Aquawormöt és az ESMTK-t is kétszer legyőzte, valamint a Városgazdát is négy góllal felülmúlta.

– Óriásit fejlődött a csapat, de ezt nem nekem kell mondani, hanem egy független külső szemlélőnek. Szerencsére ez a visszaigazolás megvan – kezdte értékelését Fazekas Márton, aki egy éve trenírozza a 2002-es együttest.

– Nem tudunk bajnoki babérokra törni és ez a jövőben is így lesz, de tudomásul kell venni, hogy ez a szakosztály három éve alakult, viszont a fejlődés töretlen, a lelkesedés óriási. Ezek a srácok két-három éve vízilabdáznak, az ideális az lenne, ha egy nyolcéves kisgyerek két éves úszómúlttal kezd el vízilabdázni – jegyezte meg Fazekas Márton, utalva a csapat három-négyéves lemaradására a korosztály elitjéhez képest.

Az érdiek fiatalabb együttesének ugyan papíron kisebb a lemaradása, de a 2005-ös csapat első szezonjában nem vallott szégyent. Vargáné Gazdag Erika tanítványai a rájátszás helyosztóin a 23-28. helyért öt mérkőzést is nyertek a tízből, így a 25. helyen zártak.

– Eleinte nagyon bátortalanul játszottunk, de a szezon végére jól belejöttünk. Hála Istennek sokat fejlődtek a gyerekek, ez az eredményekben, az úszásban, a technikában és a játék többi elemében is szépen kirajzolódott – mondta Vargáné Gazdag Erika, a 2005-ös csapat edzője.
– Nekik is van egy év lemaradásunk, mert ezt megelőzően van egy kétéves bébi bajnokság is. Ott mi is indultunk, így annak a csapatnak nincs lemaradása, szóval sokkal jobban hozni kell az eredményeket, de a 2005-ösöknél is behozható a lemaradás. Jövőre lényegesen erősebbnek kell lenni – fűzte hozzá.

A Budapesti Honvéd SE-Érd a következő évadban a 2002-es egység az ifjúsági bajnokságban, a 2005-ösök a 2004-eseknél, illetve a 2006-2007-es csapatot is elindítják, valamint a tervek között szerepel egy női csapat elindítása is.

Ami az ÉRD Arénában rendezett további két mérkőzést illeti, a Honvéd Kölyök Polo a Városgazda ellen kiélezett találkozón nyert 8–6-ra, így az FTC Utánpótlás mögött lett második, míg a Győri VSE–ESMTK találkozót ugyan lejátszották, de utóbbi egyesület nem tudta kiállítani a mérkőzésre nevezhető tíz játékost, hanem csak nyolcat, így a hivatalos eredmény 5–0 lett a győriek javára.

Szívós István Gyermekbajnokság, 2002, rájátszás, 9-16. helyért, 7. (utolsó) forduló, ÉRD Aréna
Honvéd Kölyök Polo–Városgazda 8–6 (2–2, 1–1, 3–1, 2–2)
Budapesti Honvéd SE-Érd–Új-Hullám SE Dorog 8–9 (1–2, 3–2, 0–3, 4–2)
Győri VSE–ESMTK 5–0 – hivatalos eredmény

Címkék