Felkészítő program a jelölteknek

Önkormányzatiság, költségvetés, kampány, programszervezés – többek közt ezekről a témákról hallhattak előadásokat az Érdi Ifjúsági Önkormányzat 2017-es, őszi választásán induló jelöltek hétfőn, a Polgármesteri Hivatal szervezésében.

Hasonló tartalmaink:

Ősszel már harmadjára választanak diákpolgármestert és képviselőket az érdi középiskolások. A jelöltek már megvannak, a kampány szeptemberben indul. Hogy a fiatalok megszerezzék a szükséges tudást, ismereteket, a Polgármesteri Hivatal felkészítő programot szervezett számukra. A hétfői alkalmon az érdi középiskolák összesen tizennyolc jelöltje, valamint Urbán Jonatán, a jelenlegi diákpolgármester vett részt.

A fiatalokat T. Mészáros András köszöntötte. A polgármester a demokrácia, az önkormányzatiság mibenlétéről, fontosságáról beszélt. Mint az ÉrdMost-nak elmondta, e felkészítésre azért van szükség, hogy a fiatalok az érdekeiket jól megfogalmazva és képviselve tudjanak dolgozni.  Mint hozzátette: az Ifjúsági Önkormányzat jelenleg is jól működik, a diákok aktívak, és kihasználják lehetőségeiket.  Mint ismeretes, a diákok tízmillió forinttal gazdálkodnak évente: ezt belátásuk szerint, szabadon fordíthatják különböző programok szervezésére, támogatására, illetve eszközbeszerzésekre.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bács István alpolgármester a közösségért tenni tudás és akarás fontosságára hívta fel a figyelmet előadásában, és arra, hogy a kampányban csak olyat ígérjenek a jelöltek, amit meg is tudnak tartani, képviselőségük idején pedig sose egyéni, illetve kisebb csoportok, hanem az érdi diákság egészének érdekeit nézzék.

Az önkormányzat működéséről, az Ifjúsági Önkormányzat jogairól Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet, Érd jegyzője tartott előadást, őt Péterfia Krisztina, a közgazdasági iroda vezetője követte, aki a költségvetés tervezéséről beszélt a fiataloknak.

Wolf Katalin, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatója a programszervezésről és -tervezésről tartott előadást a diákoknak, Fekete Zoltán, az Érd Médiacentrum igazgatója pedig a kampány során igénybevehető médiafelületekről beszélt a diákoknak.

A rendezvényt Gregor Alexandra, az első Ifjúsági Önkormányzat diák-alpolgármestere zárta, egy jópofa, az Ifjúsági Önkormányzattal kapcsolatos kvízzel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Voltak diákok, akik nem először vettek részt felkészítő programon: Fodor Enikő, a VMG diákpolgármester-jelöltje jelenleg alpolgármester, és a Gárdonyi színeiben induló Lepp Tamás is tagja a mostani testületnek. Mint az ÉrdMostnak elmondták, idei munkájukban nagy használt vették a 2016-os felkészítő programon elhangzottaknak. Tulipán Kincső, a Kós diákpolgármester-jelöltje pedig úgy nyilatkozott: szeretne minél több mindent elsajátítani az önkormányzati munkával és a kampánnyal kapcsolatban, hiszen ő csak most kapcsolódik be az Ifjúsági Önkormányzat munkájába.

Címkék