Tíz éves a Rosenbrücke

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli július elsején a Rosenbrücke Hagyományőrző Énekkar. A jubileumot a Magyar Földrajzi Múzeum kocsiszínjében, családias hangulatban szeretné megünnepelni az egyesület, természetesen öröménekléssel. A rendezvényre szeretettel várják mindazokat, akik kedvelik, figyelemmel kísérik a Rosenbrücke munkásságát.

Hasonló tartalmaink:

– Énekkarunk 2007-ben alakult, 2008 óta egyesületként működünk. Igaz, ez sok munkával jár, de a fáradozást ellensúlyozza az együttlétek öröme – mondta lapunknak Eszes Mária, az énekkar alapítója, aki egyben az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is.

– Kórusunknak harmincöt tagja van jelenleg, a harmincévestől a hetven fölöttiig minden korosztályból. Erre azért is büszkék vagyunk, mert Érd nem sváb település (mint például Budakeszi). Tagjaink között vannak svábok, osztrákok, a volt NDK-ból származók, illetve olyanok is, akik szimpátiából, örömmel énekelnek velünk. Repertoárunk zömmel hazai sváb, illetve németországi népdalokból áll. Nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományőrzésre, igyekszünk folyamatosan bővíteni a repertoárt keringőkkel, egyéb dalokkal is. A nemzetiségi önkormányzat elnökeként azon dolgozom, hogy német nyelvű testvérvárosi kapcsolatot is kialakítsunk a jövőben – mondjuk, egy viszonylag közeli osztrák várossal, mint Baden. Kórust már találtunk ebben a városban: tavaly el is látogattak hozzánk a Szőlővirág Ünnepre – tette hozzá Eszes Mária.

Az énekkarnak is vannak külföldi fellépései: május 24-26 között Salzburgban és környékén jártak, koncertet adtak a Szent András templomban, és énekeltek Hallstatt főterén.

– Büszkék vagyunk magunkra, az elért eredményeinkre, és nagyon jólesik látni, hogy a közönség szeret minket, visszajárnak a rendezvényeinkre. Örömmel invitáljuk őket az évfordulós ünnepségre is, július elsején, hat órától, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjébe – zárta szavait Eszes Mária.

(Érdi Újság)

Címkék