Villámcsődület a Főtéren

Nem mindennapi esemény tanúi lehettek, akik szerdán este a Főtéren tartózkodtak, ugyanis egy megelevenedő ballagási ajándék története bontakozott ki a szemük előtt.

Múlt hét szerdán este a szokásosnál kicsit többen sétálgattak Érd főterén, de ez nem a véletlen műve volt, hanem egy különleges esemény előszele. Aki jobban körülnézett, azt is észrevehette, hogy mi készülődik, hiszen a sétány végében egy tánccsoport tartott próbát, egészen pontosan a JP Dance Company. A céljuk pedig nem más volt, mint, hogy hét órakor egy flashmobbal meglepjék Flórát, akinek most volt a ballagása. A flashmob, vagy magyarul villámcsődület, olyan performansz ami hirtelen jön létre, általában nyilvános helyeken, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, jelen esetben táncolnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik.

Hét óra előtt néhány perccel a táncosok abba is hagyták a készülődést, és kisebb nagyobb csoportokban átsétáltak a térre, hogy elvegyüljenek a tömegben. Nem viseltek egyenruhát, nem egy csoportban álldogáltak, teljesen átlagosan viselkedtek, a gyanútlan nézelődő, mit sem sejthetett. Flóra pedig biztosan nem gyanakodott, ez rögtön látszódott a meglepett arckifejezésén, mikor hirtelen megszólalt a zene és elkezdődött a tánc. A bemutató egyszerre több síkon futott, hiszen különböző korosztályok képviselték magukat vegyesen. Olyan volt egy kicsit, mint egy rövid színházi előadás, ahol minden pillanatban változik a hangulat, a mondanivaló. A zenék is ennek megfelelően váltakoztak voltak nagyon ritmusosak és lágyabbak is.

A villámcsődületet Flóra szülei kérésére szervezték neki a tánccsapat tagjai, az apropója pedig az volt, hogy egy olyan érzelmi élményt, maradandó emléket szerezzenek neki a ballagása alkalmából, ami a mai tárgyi világban már nagyon ritka. A szülők a hálájukat szerették volna kifejezni ezen a különleges módon az elmúlt nyolc év példaértékű tanulmányi eredményéért, illetve biztatásul a továbbtanulás hasonlóan kitartó folytatásáért.

A JP Dance Company Egyesület -aminek a vezetője Papp János a Budapesti Operettszínház táncosa-  szívesen vállalta a nem mindennapi feladatot. Hiszen az ő ars poeticájuk is azt mondja ki, hogy a tánc az önkifejezés olyan formája mely kitartással és szorgalommal segít elérni álmainkat.

(Érdi Újság)

 

 

Címkék