Levendulaszüret

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. meghívására szedték a levendulát a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ fiataljai és a szünidei Parkoló programban részt vevő gyerekek Érd és Sóskút határában. Hétvégén az erdőgazdaság szedd magad akciót szervez: ollót hozni kell, zsákot az Erdőgazdaságtól lehet majd vásárolni.

Hasonló tartalmaink:

A lőtér melletti terület a honvédséghez tartozik, de a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. kezelésében van. A mintegy három hektáros levendulást megtisztították, és most szedd magad akció keretében hasznosítják: múlt héten már hirdettek levendulaszüretet, és ezen a hétvégén is várják a látogatókat, szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között. (Eső esetén a rendezvény tolódhat, vagy el is maradhat. Részletekről érdemes itt érdeklődni, illetve a rendezvény Facebook-oldalán.)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

A látogatók ezer forintért vásárolhatnak aratózsákot – ezt nem kötelező minden érkezőnek megvennie; egy család egy zsákba is gyűjthet – tudtuk meg Németh Noémitől, az Erdőgazdaság munkatársától, aki nemcsak a hétvégén fogadja a látogatókat, hanem csütörtökön is, amikor meghívásukra levendulaszüretre érkezett a Habilitációs Központ hat fiatalja, és a Szociális Gondozó Központ Parkoló programjában részt vevő hat diák. Ők ingyen kapták az aratózacskót, amihez ajándék is járt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Récsei Krisztina, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője elmondta, ezen a közös programon teljes mértékig meg tudott valósulni az akadályoztatott fiatalok integrációja, hiszen együtt tevékenykedhettek az egészséges gyerekekkel.

A közös programnak lesz folytatása is, hiszen a leszüretelt levendulát együtt fogják bezsákolni. Az illatos párnákból jut a gyerekeknek, fiataloknak, de többségüket a Habilitációs Központ munkatársai leviszik Kapolcsra. A Művészetek Völgyében évek óta kiállítják az akadályoztatott fiatalok közreműködésével készített kézműves termékeket: most érdi – illetve sóskúti – levendulával tömött zsákokat is vásárolhatnak a rendezvényre látogatók.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék