Optimista vagy pesszimista?

Az országban egyre több helyen lehet csatlakozni az Optimista Klub valamelyik csoportjához. Az önkéntesek segítésével szerveződő “csapatokba” bárki beléphet, aki optimistának tartja magát és szeretne optimista emberekkel kapcsolatba lépni. Rózsahegyi Márkkal, az Optimista klub ötletgazdájával beszélgettünk az Érd FM 101,3-on. 

Hasonló tartalmaink:

Kutatók szerint az optimizmus azt jelenti, hogy megválasztjuk, hogyan látjuk a világot. S nem arról van szó, hogy letagadjuk vagy elkerüljük a kedvezőtlen információkat. Az optimizmus gyakorlása rengeteg közös vonást mutat a hálával. Mindkét stratégiában arra törekszünk, hogy a helyzet pozitív oldalát lássuk. Az optimizmus kialakítása azonban nemcsak arról szól, hogy örülünk a jelennek és a múltnak, hanem arról is, hogy fényes jövőt vetítünk magunk elé.

Melyik típusba tartozunk: az optimisták vagy a pesszimisták közé? Ha kétségeink lennének az általános hozzáállásunk felől egy két perces, anonim, online teszt a segítségünkre van, na meg még sok-sok optimistává tevő lehetőség is az Optimista Klub oldalán. Rózsahegyi Márkkal, az Optimista klub ötletgazdájával beszélgetünk. Hallgassa meg!

Címkék