Parkolósok a Czabai-kertben

A nyári szünet idején folyamatosan várja a gyerekeket, fiatalokat a Szociális Gondozó Központ Parkoló programja. A közel két hónapon át zajló rendezvénysorozat keretében múlt csütörtökön a Czabai-kertbe látogattak el a gyerekek.

Hasonló tartalmaink:

Levendulaszüret, kézműves foglalkozások, szalonnasütés, látogatás a tordasi Western Faluban és persze sok-sok játék. Csak néhány esemény, a teljesség igénye nélkül, amiben a Szociális Gondozó Központ által szervezett Parkoló programra jelentkezett gyerekek részt vehettek az elmúlt hetek folyamán.

A játékos foglalkozások mellett a kezdetektől fogva kiemelt cél a helyi természeti, kulturális vagy építészeti értékek megismertetése a fiatalokkal – Czabai-kertbe is évről évre ellátogatnak a táborozók.

A Czabai Balázs által létrehozott kert idén ünnepli természetvédelmi oltalom alá helyezésének 40. születésnapját. A valamivel több mint fél hektárnyi park az egykoron a város egészét borító tölgyerdő mementója, ahol a tulajdonos rendszeresen fogadja a településünk eredeti flórája és faunája iránt érdeklődőket. Mint fogalmazott, a gyerekeket különösen szívesen látja, hiszen ebben a korban vagyunk a legfogékonyabbak arra, amit mind a kert, mind pedig az ő munkássága is üzenhet számukra.

Kiss Sándor szociálpedagógus az ÉrdTV-nek elmondta: a következő hetekben az érdligeti 1848-as emlékműhöz, a Kutyavárhoz és a Fundoklia-völgybe is szeretnének eljutni. Az érdeklődők augusztus 16-ig tudnak csatlakozni a Parkoló program különféle rendezvényeihez, ekkor zárul ugyanis az idei programsorozat.

 

 

 

Címkék