Véradás Érden, most irányítottan is

Az Érdi Vöröskereszt véradást szervez a Szepes Gyula Művelődési Központban, augusztus 11-én, 11 és 18 óra között. Erre a napra irányított véradást is hirdettek, egy vöröskeresztes kolléga édesapjának, illetve egy érdi tűzoltó részére, így kiemelten számítanak az A negatív vércsoportú önkéntesekre.

Hasonló tartalmaink:

A nyári hónapokban azonban a nagy meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a nyaralások miatt kevesebben mennek vért adni, pedig a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez a nyári szezonban is szükség van vérre.

Az Érdi Vöröskereszt várja azokat, akik betöltötték a 18. életévüket, még nem múltak el 65 évesei, rendben van az egészségi állapotuk, és az elmúlt fél évben nem estek át tetováláson, testékszer-beültetésen, nem volt herpeszük, és az elmúlt 56 napban nem adtak vért.

A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és taj-kártya szükséges. Janzsó Mónika, az érdi szervezet területi munkatársa kéri a jelentkezőket, hogy véradás előtt fogyasszanak bőségesen folyadékot (ha szükségesnek érzik, hozzanak magukkal egy-egy palack vizet.)

A véradás maga hat percet vesz igénybe, adminisztrációval, orvosi vizsgálattal körülbelül húsz perc.

A véradókat tízezer forint értékű üdülési utalvánnyal és egy különleges nyereményjátékkal várják a szervezők.

20637967_1590906557607551_749397508029171205_n

Címkék