Négygólos sikerrel hangoltak a budaörsiek

Elkezdte a felkészülési mérkőzések sorát a Budaörs NB I-es női kézilabdacsapata. Mihály Attila együttese kezdésként hazai környezetben győzte le 27–23-ra a másodosztályú Szeged KKSE-t.

Hasonló tartalmaink:

A Budaörs tíz új igazolásából kilencen is bemutatkoztak, így a kedden aláíró Szöllősi-Zácsik Szandra mellett a kapuban Sipeki Flóra és Wéninger Alexa, mezőnyben Farkas Evelin, Gerháth Fanni, Plesztovits Alexa, Brettner Zsófia, Rácz Réka és Berta Bianka, és csak a junior válogatottal az Európa-bajnokságon szereplő Pásztor Noémit nem láthatta még a budaörsi publikum.

A házigazda kezdett jobban, hiszen az első percekben három góllal meglépett, de a vendégek negyed óra elteltével két góllal vezettek. A jó iramú, ugyanakkor sok hibával tarkított első félidőből így is a Budaörs jött ki jobban, miután a szünetben 13–10-re vezetett.

A fordulás után már nem maradt sok izgalom a barátságos összecsapásban, hiszen a hazaiak masszív, hétgólos előnybe kerültek, s ugyan a hajrában az utolsó öt gólt a szegediek szerezték, de a Budaörs 27–23-ra nyert.

– A felkészülés ezen fázisában azokat a hibákat követtük el, amelyeket ilyenkor el szabad. Olyan sorokat állítottam össze, ahol két új közé betettem egy régi játékost, vagy fordítva, azért, hogy azoknak a kapcsolatoknak, amiknek a bajnokságban jól kell működnie, azokat elkezdjük finomítani. Látszott a meg nem értés, a pontatlan lövések. Ebben ennyi volt, örülök annak, hogy vannak olyan pontok, amikben mindenképp erősödtünk, de az is látszik, hol a gyengénk. Van még sok időnk, bízom abban, hogy ez szeptember tizedikére összeérik – nyilatkozta Mihály Attila.

– Arra voltam kíváncsi, hogy a játékosok hogyan alkalmazkodnak egymáshoz, 23 gólt kaptunk, benne van. Az egyéni hibákat ki kell küszöbölni. Mi százalékosan rosszabbul lőttünk, mint a Szeged, de egy jól felkészített csapattal tudtunk játszani. Megnehezítették a játékunkat, küzdöttek, haraptak. Nekünk ma így kellett játszanunk. Nem vártam csillagszórózást, de mindenki megmutatta magát – tette hozzá.

Felkészülési mérkőzés
Budaörs-Szeged KKSE 27-23 (13-10)
Budaörs gólszerzők: Szabadfi 6, Juhos 4, Ertl, Gerháth, Zácsik 3-3, Farkas E., Zsigmond, Hornyák Á. 2-2, Plesztovits, Brettner 1-1.
Hétméteresek: 2/1, ill. 6/6

(fotó: budaorshandball.hu)
Címkék