Ismét megdőlt a melegrekord Budapesten

Újabb országos hajnali melegrekord dőlt meg szombaton a fővárosban. Eddig ezen a napon a legmagasabb minimum-hőmérsékletet 2012-ben Pécsett mérték, 24,2 fokot. Szombatra virradóra az országban többfelé nem csökkent 25 fok alá a hőmérséklet, és ezzel megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja.

Hasonló tartalmaink:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton még marad az országos hőség, a Dunántúl nagyobb részén 27, az Alföldön 29 fok feletti napi középhőmérséklet várható. A maximumuk szombat délután általában 33-38 fok között alakulnak, de északnyugaton és az Északi-középhegység térségében hűvösebb, a Dél-Alföldön melegebb is lehet. Késő estére 26-32 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap megkezdődik az enyhülés; a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegységben már 25 fok alá csökken a napi középhőmérséklet, de délkeleten sem valószínű már 29 fokot meghaladó átlag. A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 18-24 fok között, a legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 28, délkeleten 36 fok körül alakul.

(MTI)

Címkék