Ingyenes képzések, felnőtteknek

Harmincnégy ingyenes esti szakmai képzés indul 16 éven felettieknek az Érdi Szakképzési Centrum tagintézményeiben. Érden tízféle képesítést szerezhetnek a jelentkezők, a cukrásztól a villanyszerelőig, és a végzősök akár elhelyezkedési lehetőséget is kaphatnak. A képzések ingyenesek, jelentkezni online lehet, augusztus 24-éig.

Hasonló tartalmaink:

Villanyszerelő, eladó, gépi forgácsoló, szerszámkészítő, festő-mázoló-tapétázó, cukrász, pincér, szakács, kereskedő és iskolai titkár szakmákban indulnak tanfolyamok a Kós Károly Szakképző Iskolában szeptember 1-jétől, megfelelő számú jelentkező esetén.

A teljes értékű OKJ-s végzettséget adó, vizsgával záruló tanfolyamok általában négy félévesek, de előfordulhat három féléves is. A képzéseket heti két alkalommal, 16 óra után tartják. Minden tanfolyam térítésmentes, hiszen az iskolarendszerű szakképzésben megszerzett első és második államilag elismert szakképesítés megszerzését az állam ingyenesen biztosítja. A jelentkezés feltétele a betöltött 16. életév; a felső korhatár 60 év – tudtuk meg Mészáros Balázstól, az Érdi SzC oktatási és felnőttképzési szakmai vezetőjétől.

Kérdésünkre elmondta azt is: a térítésmentes szakmai képzéseken rendszerint olyan 30 év alatti fiatal felnőttek vesznek részt, akik abbahagyták nappali tanulmányaikat, vagy van már szakmájuk, ám váltani szeretnének. Legtöbben a középkorúak vannak, akik még éreznek magukban erőt a tanuláshoz, szakmai váltáshoz. Emellett azok az ötven felettiek is szívesen jelentkeznek, akik további ismereteket kívánnak szerezni, vagy mert a munkahelyükön van erre szükségük, vagy akár csak hobbiból.

Az Érdi Szakképzési Centrum arra törekszik, hogy az elméleti (30 százalék ) és gyakorlati (70 százalék) oktatást egyaránt nyújtó tanfolyamok végén lehetőséget kínáljanak az elhelyezkedésre. Jelenleg is több olyan partnercégük van, amely nemcsak a gyakorlati képzés lehetőségét biztosítja a tanulóknak, hanem állást is kínál a legjobbaknak.

Az Érdi Szakképzési Centrum ősszel induló tanfolyamairól itt kaphat bővebb információt, a letölthető jelentkezési lapot, illetve az online jelentkezési lehetőséget a részletes tájékoztatóban találja.

Kóshirdetés

Hallgassa meg az ÉrdFM 101,3 interjúját Mészáros Balázzsal a felnőttoktatásról:

Címkék