Ismét ingyen lehet szakmákat tanulni Érden

Az Érdi Szakképzési Centrum tagintézményeiben, köztük a Kós Károly Szakgimnáziumban február elsején indulnak a felnőtteknek szóló képzések. Az alsó korhatár 16 év, a jelentkezési határidő: január 26-a, vagyis jövő péntek. Mészáros Balázs, az Érdi Szakképzési Centrum szakképzési és felnőttképzési referense az Érd FM 101,3-nak elmondta: egyre népszerűbb ez a képzési forma.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi szakképzési centrumhoz tartozó 6 tagintézményben – az októberi adatok szerint – több mint ezer fő vett részt ingyenes felnőttoktatásban, ami a centrum nappali tagozatra járó tanulóinak több mint a 30 százaléka.

Nőtt a szakmák presztízse is. Az emberek mára jobban értékelik, és rájöttek, hogy könnyebb munkát találni, ha jól értenek egy szakmához – mondta a szakképzési referens, hozzátéve, hogy az együttműködő cégeknek köszönhetően akár a tanulmányok megkezdésekor munkába is állhatnak a hallgatók. Mészáros Balázs arról is beszélt, hogy a lemorzsolódás aránya 20 százalék alatt van, és ha valaki kénytelen félbehagyni tanulmányait, később folytathatja, a megszerzett modulokat pedig beszámítják.

A ingyenes felnőttképzések 2016-ban indultak, az elsajátítható szakmák közül most a legnépszerűbb a kis- és középvállalkozások ügyvezetője elnevezésű képzés. Jelentkezni tehát jövő péntekig lehet, a további információkat megtalálják az érdiszakképzésicentrum.hu oldalon, a teljes interjút pedig meghallgathatják itt:

 

 

Címkék