Revánsot kell venni!

Először lép pályára hazai környezetben a 2018-as esztendőben az ÉRD női kézilabda csapata, amely január 20-án, 18 órakor a DVSC-TVP-t fogadja az ÉRD Arénában.

Hasonló tartalmaink:

Fűtheti a visszavágás vágya Szabó Edina alakulatát, hiszen egy éve a Magyar Kupa negyeddöntőjében 22–21-re alulmaradt az akkor még Tone Tiseljt vezette Debrecennel szemben, így nem jutott be a négyes döntőbe, sőt, Krpez-Slezák Katarinát sérülés miatt elvesztette.

De nem csak az érdiek vehetnek revánsot, hiszen a két együttes legutóbb a K&H női kézilabda liga 2017/2018-as kiírásának hatodik fordulójában találkozott október végén. Akkor az ÉRD megsemmisítő csapást mért a hajdúsági együttesre, hiszen már szűk húsz perc után tíz góllal vezetett, végül ugyan a második játékrész végén kozmetikázott az eredményen a vendég gárda, ám így is ötgólos, 29–24-es vereséget szenvedett.

A debrecenieknél nagy változás volt az elmúlt időszakban, hiszen Tone Tiselj, a csapat szlovén edzője két év és egy hónap után elhagyta a csapatot, mivel – az indoklás szerint – már nem volt meg az edző és a csapat közötti összhang, amely a korábbi sikereket inspirálta. Így a DVSC irányítását a szezon végéig Vida Gergő vette át.

Szabó Edináéknak a két együttes legutóbbi MK-találkozója mellett is van javítanivalójuk, hiszen az elmúlt fordulóban 27–24-es vereséget szenvedtek Vácon.

A Magyar Kupa negyedik fordulójából eddig a Kisvárdát idegenben legyőző Vác és a Székesfehérváron nyerni tudó Siófok jutott tovább a legjobb négy (hat) közé, ahová az ÉRD–DVSC párharc mellett még az Békéscsaba–Dunaújváros meccs győztese is bejut. A negyeddöntőből két együttes jut a négyes döntőbe, melynek az előző évi bajnoki eredmények alapján automatikus résztvevője a Győr és az FTC.

A következő forduló párharcainak sorsolását január 23-án, 11.15-kor tartja a Magyar Kézilabda-szövetség. Az ötödik kör küzdelmeit – az MKSZ által hivatalosan kijelölt játéknap szerint – február 7-én bonyolítják le.

A január 20-án, 18 órakor, az ÉRD Arénában kezdődő mérkőzést a Felhő Ferenc, Öcsi Tamás kettős vezeti.

Címkék